Tradičné linecké pečivo nemusí byť len pri Vianočnom stole. Obľúbené cesto sa skvele hodí na vykrajovanie najrôznejších tvarov a preto sa smelo pustite do zajacov, vajíčok a kurčiat. Ozdobte ich práškovým cukrom so štipkou potravinárskeho farbiva, budú vyzerať fantasticky !
Ingrediencie
- 300 g hladkej múky
- 200 g zmäknutého masla
- 100 g práškového cukru
- 2 žĺtky
- citrónová kôra
- marhuľová marmeláda s kvapkou rumu na spojenie
- práškový cukor so štipkou potravinárskeho farbiva na posypanie
Postup
- Všetky suroviny zmiešajte a vypracujte tuhé cesto. Dajte vychladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny.
- Cesto vyvaľkajte na hrúbku cca 4 mm. Vykrajujte rôzne tvary a na plechu vyloženom papierom na pečenie pečte 10-15 minút pri 160°C. Nechajte úplne vychladnúť.
- Hotové zlepujte marmeládou a ozdobte zafarbeným práškovým cukrom.
Milujete linecké pečivo? Pozrite sa na ďalšie tipy a recepty ako na neho!