Ťažko nájdete roztomilejší motív, ako vtáčie hniezdo plné malinkých farebných vajíčok. Upečte si lahodné pusinkové hniezda, ktoré sa doslova rozplývajú na jazyku !
Ingrediencie
- 2 vajcia
- ¼ lyžička citrónovej šťavy
- ½ šálky krupicového cukru
- 120 g zmäknutého masla 1 šálka práškového cukru
- 1 lyžica kakaa
- 1-2 lyžice mlieka
- farebné mini vajíčka
Postup
- Rúru predhrejte na 100°C.
- Oddeľte žĺtky od bielkov a bielky dajte do veľkej misy. Misa musí byť úplne suchá, čistá a nesmie byť mastná!
- Začnite šľahať bielky miernou rýchlosťou, potom postupne pridávajte krupicový cukor a zvyšujte otáčky.
- Pridajte citrónovú šťavu a šľahajte 10-15 minút, kým nevytvoríte tuhý sneh.
- Pomocou cukrárskeho vrecka s rozetovou špičkou striekajte kolieska zo snehu na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte 2 hodiny, potom vypnite rúru a nechajte dopiecť ďalších minút. vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
- Na krém vyšľaháme maslo, práškový cukor, kakao a mlieko.
- Pomocou vrecka s veľmi malou dierkou nastriekajte stredy hniezd a do každého umiestnite niekoľko mini vajíčok. Nechajte stuhnúť v chladničke.
Cukrovie zo šľahaných bielkov patrí k najobľúbenejším. Vyskúšajte aj ďalšie recepty na bielkové pečivo , ktoré sa rozplýva na jazyku.