Mramorované vajíčka z orieškového cesta

Mramorované vajíčka z orieškového cesta

Ďalšia z tradičných ciest na pečivo je orieškové, prečo ho teda nepoužívať aj na Veľkonočné pečenie? Mramorované vajíčka sú veľmi jednoduché na prípravu a pritom veľmi pôsobivé na pohľad !

Ingrediencie

  • 210 g masla
  • 280 g hladkej múky
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 70 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • práškový cukor a citrónová šťava na polevu
  • tekuté potravinárske farbivo

Postup

  • Všetky suroviny zmiešajte a vypracujte tuhé cesto. Dajte vychladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny.
  • Cesto vyvaľkajte na hrúbku cca 4 mm. Vykrajujte vajíčka a na plechu vyloženom papierom na pečenie pečte 10-15 minút pri 160°C. Nechajte úplne vychladnúť.
  • Z práškového cukru a trochy citrónovej šťavy zmiešajte stredne hustú polevu. Potierajte vajíčka po celej ploche.
  • Pomocou špáradla namočeného v potravinárskej farbe kreslite v poleve abstraktné obrazce. Nechajte dokonale zaschnúť.
Recept na veľkonočné vajíčka z orieškového cesta s farebnou polevou.
Zdroj: pinterest.com

Vykrajované pečivo môžete aj zlepovať pomocou krémov či marmelád . Pozrite sa na recepty na najlepšie krémy a náplne do cukroví.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.