Ďalšia z tradičných ciest na pečivo je orieškové, prečo ho teda nepoužívať aj na Veľkonočné pečenie? Mramorované vajíčka sú veľmi jednoduché na prípravu a pritom veľmi pôsobivé na pohľad !
Ingrediencie
- 210 g masla
- 280 g hladkej múky
- 100 g mletých vlašských orechov
- 70 g práškového cukru
- 2 žĺtky
- práškový cukor a citrónová šťava na polevu
- tekuté potravinárske farbivo
Postup
- Všetky suroviny zmiešajte a vypracujte tuhé cesto. Dajte vychladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny.
- Cesto vyvaľkajte na hrúbku cca 4 mm. Vykrajujte vajíčka a na plechu vyloženom papierom na pečenie pečte 10-15 minút pri 160°C. Nechajte úplne vychladnúť.
- Z práškového cukru a trochy citrónovej šťavy zmiešajte stredne hustú polevu. Potierajte vajíčka po celej ploche.
- Pomocou špáradla namočeného v potravinárskej farbe kreslite v poleve abstraktné obrazce. Nechajte dokonale zaschnúť.
Vykrajované pečivo môžete aj zlepovať pomocou krémov či marmelád . Pozrite sa na recepty na najlepšie krémy a náplne do cukroví.