Neradi odvažujete ingrediencie, pretože vás to len zdržuje? Skúste pripraviť rýchly recept na jednoduchého hrnčekového baránka.
Ingrediencie
- 2 ks vajcia
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 štipka citrónovej kôry
- 0,5 hrnčeka oleja
- 2 lyžice rumu
- 1 hrnček cukru krupica
- 2,5 hrnčeka polohrubej múky
- štipka soli
- hrnček mlieka
- 1 balíček vanilkového cukru
Postup
- Vajcia rozmiešame v mlieku.
- Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou, vanilkovým a krupicovým cukrom a citrónovou kôrou.
- Mlieko s vajcami nalejeme do sypkej zmesi, prilejeme olej, rum a vymiešame hladké cesto.
- Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy.
- Vložíme do rúry predhriatej na 180 ° C a pečieme asi 40 – 50 minút.
- Upečeného baránka vyberieme z rúry a necháme formu vychladnúť.
- Až potom hrnčekového baránka vyklopíme a potrieme čokoládou alebo citrónovou polevou alebo len pocukrujeme.
Chystáte sladkosti na veľkú noc? Nezabudnite na lahodné veľkonočné pečivo .