Biskupský veľkonočný baránok

Biskupský veľkonočný baránok

Ak máte radi kandizované ovocie, skúste si pripraviť baránka s kandizovaným ovocím , určite si ho zamilujete. A navyše príprava je veľmi jednoduchá.

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 hrnček cukru
  • citrónová kôra z polovice citróna
  • 0,5 hrnčeka mlieka
  • 4 vajcia
  • 2 lyžice hrozienok
  • nasekané kandizované ovocie
  • nasekané orechy
  • 1 lyžica nasekanej čokolády

Postup

  1. Múku zmiešame spolu s práškom do pečiva, cukrom a citrónovou kôrou.
  2. Zmes zalejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali celé vajcia a všetko poriadne premiešame.
  3. Do zmesi vmiešame hrozienka, kandizované ovocie, orechy a čokoládu.
  4. Premiešame a vlejeme do vymastenej a vysypanej formy.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C asi 50 minút.
  6. Vytiahneme ho z rúry a necháme vychladnúť.
  7. Nakoniec môžeme poliať čokoládovou polevou a ozdobiť strúhanou čokoládou.
Recept na biskupského baránka s čokoládovým zdobením.
Zdroj: m.livingathome.de

Ide vám už zo sladkého hlava okolo? Čo tak skúsiť výdatnú veľkonočnú polievku , ktoré zahreje aj zasýti?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.