Ak máte radi kandizované ovocie, skúste si pripraviť baránka s kandizovaným ovocím , určite si ho zamilujete. A navyše príprava je veľmi jednoduchá.
Ingrediencie
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 hrnček cukru
- citrónová kôra z polovice citróna
- 0,5 hrnčeka mlieka
- 4 vajcia
- 2 lyžice hrozienok
- nasekané kandizované ovocie
- nasekané orechy
- 1 lyžica nasekanej čokolády
Postup
- Múku zmiešame spolu s práškom do pečiva, cukrom a citrónovou kôrou.
- Zmes zalejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali celé vajcia a všetko poriadne premiešame.
- Do zmesi vmiešame hrozienka, kandizované ovocie, orechy a čokoládu.
- Premiešame a vlejeme do vymastenej a vysypanej formy.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C asi 50 minút.
- Vytiahneme ho z rúry a necháme vychladnúť.
- Nakoniec môžeme poliať čokoládovou polevou a ozdobiť strúhanou čokoládou.
Ide vám už zo sladkého hlava okolo? Čo tak skúsiť výdatnú veľkonočnú polievku , ktoré zahreje aj zasýti?