Vyskúšajte tento rok obľúbené tvarohové cesto, ktoré bude chutiť všetkým , pretože nie je vôbec suché.
Ingrediencie
- 250 g polohrubej múky
- 3 ks vajcia
- 250 g netučného tvarohu
- 200 g krupicového cukru
- 1/2 vrecúška prášku do pečiva
- 250 g zmäknutého masla
- 50 g vlašských jadier
- citrónová kôra
Postup
- Maslo a tvaroh dobre vymiešame s vajcami a cukrom.
- Do zmesi pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva, orechové jadrá a citrónovú kôru.
- Formu na baránka vymastíme tukom a vysypeme múkou.
- Následne formu naplníme pripraveným cestom a priklopíme.
- Baránka pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C asi 45 – 50 minút.
- Ihneď po vybratí z rúry baránka vyklopíme, bohato pocukrujeme a ozdobíme mašľou.
Máte radi mrkva na rôzne spôsoby? Vyskúšajte aj ďalšie slané a sladké recepty s mrkvou .