Orechový baránok s opitými hrozienkami

Orechový baránok s opitými hrozienkami

Ingrediencie

  • 140 g zmäknutého masla
  • 200 g krupicového cukru
  • 4 žĺtky
  • 4 bielky
  • 100g mletých vlašských orechov
  • 250 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 100 ml mlieka
  • 50 g hrozienok namočených cez noc v rume

Postup

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. Vo veľkej mise vyšľahajte maslo s cukrom a postupne pridajte žĺtky.
  3. Pridajte mleté orechy, múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor, mlieko, hrozienka aj so zvyškom rumu a premiešajte.
  4. Z bielkov a štipky soli ušľahajte tuhý sneh a opatrne vmiešajte do cesta.
  5. Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na baránka.
  6. Pečte cca 45 minút, potom vyberte z rúry a nechajte trochu vychladnúť. Opatrne vyklopte z formy a nechajte úplne vychladnúť.
Recept na veľkonočného baránka z orechového cesta s hrozienkami v rume.
Zdroj: edeka.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.