Mrkvový baránok na Veľkú noc

Mrkvový baránok na Veľkú noc

Mrkvové múčniky zažívajú v posledných rokoch veľký boom . Vyskúšajte toto cesto aj na tradičného baránka, určite nebudete ľutovať !

Ingrediencie

  • 300 g polohrubej múky (môžete použiť celozrnnú)
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • 300 g nastrúhanej mrkvy
  • šťava z polovice citróna
  • 50 g mletých orechov
  • 100 ml medu
  • 2 vajcia
  • 150 g bieleho jogurtu

Postup

Pozrite sa na videonávod na mrkvového baránka:

Máte radi mrkva na rôzne spôsoby? Vyskúšajte aj ďalšie slané a sladké recepty s mrkvou .

Ingrediencie

  • 350 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 200 g krupicového cukru
  • 4 vajcia
  • 250 ml šľahačky
  • citrónová kôra a šťava z 1 citróna

Postup

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom do peny.
  3. Pridajte šľahačku, múku, prášok do pečiva a citrónovú kôru a šťavu a dobre premiešajte.
  4. Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na baránka.
  5. Pečte cca 45 minút, potom vyberte z rúry a nechajte trochu vychladnúť. Opatrne vyklopte z formy a nechajte úplne vychladnúť.
Recept na veľkonočného baránka so šľahačkou.
Zdroj: almanac.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.