Mrkvové múčniky zažívajú v posledných rokoch veľký boom . Vyskúšajte toto cesto aj na tradičného baránka, určite nebudete ľutovať !
Ingrediencie
- 300 g polohrubej múky (môžete použiť celozrnnú)
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- 300 g nastrúhanej mrkvy
- šťava z polovice citróna
- 50 g mletých orechov
- 100 ml medu
- 2 vajcia
- 150 g bieleho jogurtu
Postup
Pozrite sa na videonávod na mrkvového baránka:
Máte radi mrkva na rôzne spôsoby? Vyskúšajte aj ďalšie slané a sladké recepty s mrkvou .
Ingrediencie
- 350 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 200 g krupicového cukru
- 4 vajcia
- 250 ml šľahačky
- citrónová kôra a šťava z 1 citróna
Postup
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom do peny.
- Pridajte šľahačku, múku, prášok do pečiva a citrónovú kôru a šťavu a dobre premiešajte.
- Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na baránka.
- Pečte cca 45 minút, potom vyberte z rúry a nechajte trochu vychladnúť. Opatrne vyklopte z formy a nechajte úplne vychladnúť.