Nakladanie marhúľ – klasický recept

Nakladanie marhúľ – klasický recept

Majte na pamäti, že do jednej 500 ml veľkého pohára sa zmestí cca 7 celých marhúľ – tak si ich počet pripravte podľa tejto normy.

Ingrediencie

  • nálev
  • marhule

Postup

  • Marhule starostlivo zbavíme všetkých nečistôt, vykôstkujeme a rozkrojíme na polovice.
  • Tieto polovice skladáme do vopred pripravených pohárov tak, aby boli marhuľami úplne naplnené.
  • Zalejeme ešte teplým nálevom až po okraj.
  • Poháre naukladáme do veľkého hrnca s vriacou vodou a necháme variť po dobu zhruba 20 minút.
  • Po tejto dobe vyberieme z vody, položíme na utierku hore dnom a necháme odpočívať.
  • Potom, čo marhule úplne vychladnú, skladujeme na temnom a suchom mieste.
Marhule naložené v pohároch s vedľa položenými čerstvými marhuľami a miskou sirupu s lyžičkou.
zdroj: bite.co.nz

S našimi tipmi ani zaváranie sliviek nikdy nebolo jednoduchšie, tak to využite a vyskúšajte naše recepty.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.