Konzervovanie marhúľ v rúre

Konzervovanie marhúľ v rúre

Zavariť marhule môžete jednoducho aj v rúre. Stačia vám na to marhule, nálev, poháre a plech!

Ingrediencie

  • marhule
  • nálev

Postup

  • Predhrejeme si rúry na 90 stupňov Celzia.
  • Marhule dôkladne zbavíme všetkých nešistôt, vykôstkujeme a rozkrájame na polovice.
  • Tieto polovice vkladáme do vopred pripravených, sterilizovaných pohárov – úplne ich naplníme. Môžeme pridať bobkový list a klinčeky.
  • Poháre následne zalejeme nálevom až po okraj, aby žiadna marhuľa „netrčala“.
  • Poriadne zaviečkujeme vrškom s gumovým závitom.
  • Do vyššieho plechu napustíme cca 1 – 2 centimetre vody a poskladáme naň pripravené poháre – myslite na to, aby mali medzi sebou rozostup a nedotýkali sa, mohli by inak popraskať.
  • V rúre „pečieme“ cca 20 minút.
  • Po vytiahnutí rozložíme na utierku hore dnom.
  • Necháme úplne vychladnúť a skladujeme v pivnici.
Marhule naložené v zaváracích pohároch.
zdroj: www.nutmegsseven.co.uk

Zavarte si aj jablká a uchovajte si ich skvelú chuť po celý rok. Inšpirujte sa našimi receptami!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.