Zavariť marhule môžete jednoducho aj v rúre. Stačia vám na to marhule, nálev, poháre a plech!
Ingrediencie
- marhule
- nálev
Postup
- Predhrejeme si rúry na 90 stupňov Celzia.
- Marhule dôkladne zbavíme všetkých nešistôt, vykôstkujeme a rozkrájame na polovice.
- Tieto polovice vkladáme do vopred pripravených, sterilizovaných pohárov – úplne ich naplníme. Môžeme pridať bobkový list a klinčeky.
- Poháre následne zalejeme nálevom až po okraj, aby žiadna marhuľa „netrčala“.
- Poriadne zaviečkujeme vrškom s gumovým závitom.
- Do vyššieho plechu napustíme cca 1 – 2 centimetre vody a poskladáme naň pripravené poháre – myslite na to, aby mali medzi sebou rozostup a nedotýkali sa, mohli by inak popraskať.
- V rúre „pečieme“ cca 20 minút.
- Po vytiahnutí rozložíme na utierku hore dnom.
- Necháme úplne vychladnúť a skladujeme v pivnici.
Zavarte si aj jablká a uchovajte si ich skvelú chuť po celý rok. Inšpirujte sa našimi receptami!