Zaváranie bez nálevu

Zaváranie bez nálevu

Slivky si môžete zakonzervovať aj bez nálevu. Potrebujete na to iba slivky a zaváracie poháre!

Ingrediencie

  • slivky
  • poháre na zaváranie

Postup

  • Najprv si slivky, tak ako každé ovocie, dôkladne umyte, zbavte nečistôt a stopiek.
  • Slivky prepulte a vyberte kôstku.
  • Pokiaľ chcete zavárať slivky vcelku, prepichajte ich iba vidličkou na každej strane.
  • Vložte ich do pohárov – nemusíte sa báť ich stlačiť, počas varu sa rovnako zmenší.
  • Poháre poriadne zatvorte a utiahnite.
  • Dajte ich do zaváracieho hrnca a prilejte do hrnca vodu – poháre by mali byť celé ponorené vo vode.
  • Pozorne sledujte teplomer, akonáhle sa teplota vyšplhá na 100 stupňov, vypnite sporák.
  • Poháre z hrnca vyberte až potom, čo voda vychladne.
  • Nakoniec ich uložte do komory, ktorá by mala byť tmavá a chladná.
Slivky naložené v pohári.
zdroj: skilletchronicles.com

Inšpirujte sa aj našimi najlepšími receptami na zavárané višne !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.