Vynikajúce a jedinečné spojenie chutí si užijete v tomto recepte. Kombinácia reďkoviek, citrónovej zálievky, vlašských orechov a mäty je jednoducho neodolateľná!
Ingrediencie
Na šalát:
- ¼ hrnčeka vlašských orechov
- 2 šálky reďkoviek, nakrájaných na tenké plátky (použite krájač na zeleninu)
- morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- ¼ šálky citrónovej zálievky (pozri nižšie)
- 2 lyžice listov mäty
Na citrónovú zálievku:
- ⅔ šálky olivového oleja
- ⅓ šálky čerstvej citrónovej šťavy
- soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
Postup
- Predhrejte rúru na 175 ° Celzia.
- Vlašské orechy opekajte na plechu na pečenie s okrajom, raz prehoďte, kým nezozlátnu, 8–10 minút.
- Nechajte vychladnúť a potom ich rozdrvte plochou stranou kuchynského noža.
- Naaranžujte reďkovky na tanier.
- Ľahko dochuťte soľou a korením a pokvapkajte zálievkou.
- Zálievku si pripravíte tak, že prešľaháte olej s citrónovou šťavou a dochutíte soľou a korením.
- Šalát ozdobte vlašskými orechmi a mätou.
Vyskúšajte aj naše ďalšie svieže a zdravé recepty na šaláty z reďkoviek v 7 luxusných variantoch. Inšpirujte sa!