Šalát z reďkoviek s vlašskými orechmi a mätou

Šalát z reďkoviek s vlašskými orechmi a mätou

Vynikajúce a jedinečné spojenie chutí si užijete v tomto recepte. Kombinácia reďkoviek, citrónovej zálievky, vlašských orechov a mäty je jednoducho neodolateľná!

Ingrediencie

Na šalát:

  • ¼ hrnčeka vlašských orechov
  • 2 šálky reďkoviek, nakrájaných na tenké plátky (použite krájač na zeleninu)
  • morská soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie podľa chuti
  • ¼ šálky citrónovej zálievky (pozri nižšie)
  • 2 lyžice listov mäty

Na citrónovú zálievku:

  • ⅔ šálky olivového oleja
  • ⅓ šálky čerstvej citrónovej šťavy
  • soľ a čerstvo mleté ​​korenie podľa chuti

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 ° Celzia.
  2. Vlašské orechy opekajte na plechu na pečenie s okrajom, raz prehoďte, kým nezozlátnu, 8–10 minút.
  3. Nechajte vychladnúť a potom ich rozdrvte plochou stranou kuchynského noža.
  4. Naaranžujte reďkovky na tanier.
  5. Ľahko dochuťte soľou a korením a pokvapkajte zálievkou.
  6. Zálievku si pripravíte tak, že prešľaháte olej s citrónovou šťavou a dochutíte soľou a korením.
  7. Šalát ozdobte vlašskými orechmi a mätou.
Plátky reďkoviek s citrónovou zálievkou, vlašskými orechmi a mätou servírované na tanieri.
www.bonappetit.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie svieže a zdravé recepty na šaláty z reďkoviek v 7 luxusných variantoch. Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.