Vrstvený šalát

Vrstvený šalát

Tento šalát je vhodný ako zdravá večera aj pre tú najnáročnejšiu návštevu a nielen, že krásne vyzerá, ale aj skvele chutí. To jednoducho musíte vyskúšať!

Ingrediencie

Na šalát:

  • 2 hlávky rímskeho šalátu alebo iného obľúbeného šalátu
  • 1/2 malé hlávky červenej kapusty, nakrájaná
  • 1 a 1/2 šálky nakrájaného řapíkatého zeleru
  • 1 žltá paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 oranžová paprika, nakrájaná na kocky
  • 2 šálky cherry paradajok, nakrájaných na plátky
  • 170 g čerstvých húb, nakrájaných na plátky
  • 1/2 červenej cibule, nakrájaná na tenké plátky
  • 6 jarných cibuliek, nakrájaných na kocky plus ďalšie na ozdobenie
  • 1 šálka mrazeného hrášku, rýchlo rozmrazeného pod teplou vodou

Na dresing:

  • 2 šálky majonézy alebo 1 šálka majonézy a 1 šálka gréckeho jogurtu
  • kôra z jedného citróna
  • 1 polievková lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate, voliteľne
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 malá lyžica kryštálového cukru

Na topping:

  • 1 šálka strúhaného syra čedar alebo iného syra podľa vášho výberu
  • jarná cibuľka
  • 6 plátkov slaniny, restovaných dochrumkava a rozdrobených (voliteľne)
  • chrumkavá cibuľka (voliteľne)
  • krutóny alebo vlašské orechy (voliteľne)

Postup

  1. Do hlbokej sklenenej šalátovej misy navrstvite všetku zeleninu v poradí podľa toho, ako sú ingrediencie vypísané vyššie.
  2. Množstvá sú približné a môžete si ich upraviť podľa ľubovôle.
  3. Rímsky šalát nadobudne skoro do tretiny, než naň navrstvíte ostatné ingrediencie.
  4. Všetky ingrediencie na dresing zmiešajte v malej miske a rozotrite na šalát.
  5. Posypte syrom a jarnou cibuľkou.
  6. Pokiaľ pripravujete šalát vopred, prikryte ho pokrievkou alebo plastovou fóliou a dajte do chladničky na 8 hodín.
  7. Tesne pred podávaním šalátom zľahka prehoďte a podávajte s ďalšími toppingmi, ak chcete.
Vrstvy zeleniny servírované na sebe v šalátovej mise, posypané syrom a jarnou cibuľkou.
www.gooddinnermom.com

Máme pre vás aj ďalšie vynikajúce recepty na šaláty z niekoľkých vrstiev 7x inak. Ochutnajte ich všetky!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.