Tento ľahký, vegánsky mrkvový šalát z Bombaja s kešu orieškami a hrozienkami je preliaty tým najluxusnejším indickým dresingom. Je jednoduchý na prípravu, zdravý a navyše vegánsky. A pritom je taký lahodný!
Ingrediencie
- 280 – 340 g mrkvy, strúhané alebo nakrájané na tenké rezančeky (asi 4–5 šálok)
- 1 lyžica limetkovej alebo pomarančovej kôry (alebo niečo z oboch)
- 1 strúčik cesnaku, lisovaný
- 1 lyžička čerstvého zázvoru, jemne nasekaného (alebo použite zázvorovú pastu)
- ⅓ šálky hrozienok (zlatých alebo obyčajných)
- ½ hrnčeka opečených kešu orieškov (alebo lúpaných mandlí)
- 3 jarné cibuľky
- ½ šálky koriandra alebo petržlenu, nasekané
- 1/4 šálky olivového oleja
- 3 lyžice čerstvej limetkovej šťavy (alebo jablčného octu)
- 2 lyžice medu, agáve alebo alternatívneho sladidla
- ½ lyžičky soli
- korenie podľa chuti
- ½ lyžičky mletej kurkumy (alebo použite 1–2 lyžičky čerstvo nastrúhané)
- 1 lyžička žltého karí
- ¼ čajovej lyžičky kajenského korenia (voliteľne a/alebo viac podľa chuti)
Postup
- Všetky ingrediencie dajte do misy a dobre premiešajte.
- Dochuťte.
- Upravte slanosť, kyslosť a sladkosť podľa chuti.
- Užite si to!
Ak vám pokrm chutil, potom nezabudnite vyskúšať aj naše ďalšie recepty na šaláty z červenej repy!