Šalát z červenej repy

Šalát z červenej repy

Sladký šalát z červenej repy a jabĺk, ku ktorému sa skvele hodí napríklad opečená bageta, potretá bylinkovým maslom a cesnakom.

Ingrediencie

Na šalát:

  • 1 červená repa
  • citrónová šťava
  • jablko
  • cibuľa
  • troška pažítky zo záhradky

Na zálievku:

  • 1 veľký jogurt
  • troška nastrúhaného chrenu
  • 1 lyžica horčice
  • 2 lyžice octu
  • troška medu na osladenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • pol lyžičky mletej rasce

Postup

  1. Repa dôkladne očistite a umyte.
  2. Nakrájajte či nastrúhajte na menšie kocky.
  3. Ihneď pokvapkajte citrónom, aby repa nestratila farbu.
  4. Jablko nastrúhajte na hrubo alebo nakrájajte na kocky a na malé kocky tiež nakrájajte cibuľu a zmiešajte dohromady.
  5. Do bieleho jogurtu dajte nasekanú pažítku, korenie, soľ, rascu, med, chren, horčicu, ocot a všetko dobre premiešajte.
  6. Tým vznikne zálievka.
  7. Tú vmiešajte do repy a nechajte zhruba 30 minút odstáť v chladničke.
Červená repa a jablká premiešané s dresingom, servírované v hlbokom tanieriku s vedľa položenou lyžicou.
www.cooking.nytimes.com

Inšpirujte sa aj ďalšími receptami na zdravé, svieže a výživné zelerové šaláty ! Pozrite sa na osem najobľúbenejších variantov a nájdite si svojho favorita.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.