Zelerový šalát

Zelerový šalát

Tento jednoduchý a rýchly šalát z zeleru, feniklu, čakanky a řapíkatého zeleru s úplne úžasným dresingom z majonézy, horčice a čerstvých byliniek je úplný skvost, ktorý si určite zaradíte do svojej zbierky obľúbených receptov.

Ingrediencie

  • 900 g zeleru, umytého, nakrájaného, ​​olúpaného a nakrájaného na prúžky julienne
  • 2 a ½ lyžičky soli
  • ⅓ šálky čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 a ½ šálky majonézy
  • 3 lyžice dijonskej horčice
  • 2 lyžice hrubozrnnej horčice
  • 2 lyžice horčičného semienka
  • 2 lyžice nasekaného čerstvého kôpru
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 a ½ lyžice šampanského octu
  • 1 a ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • ½ lyžičky mletého bieleho korenia
  • ½ lyžičky cukru
  • 4 stopky stopkového zeleru zeleru, nakrájané na tenké plátky
  • 1 fenikel, nakrájaný na tenké plátky
  • 1 hlava čakanky, umytá a nasekaná
  • na ozdobu: čerstvá petržlenová vňať a zelerová vňať

Postup

  1. Vo veľkej miske zmiešajte zeler, 1 a ½ lyžičky soli a citrónovú šťavu.
  2. Zmes nechajte stáť pri izbovej teplote aspoň 20 minút.
  3. Medzitým v strednej miske prešľahajte majonézu, dijonskú horčicu, hrubozrnnú horčicu, horčičné semienko, kôpor, petržlenovú vňať, ocot, čierne korenie, biele korenie, cukor a zvyšnú 1 lyžičku soli.
  4. Pridajte stopkový zeler, fenikel a čakanku k zmesi v miske a miešajte, aby sa všetko spojilo.
  5. Pridajte dostatočné množstvo zmesi majonézového dresingu, aby sa šalát mierne navlhčil.
  6. Zostávajúci dresing použite podľa potreby.
  7. Podľa chuti ozdobte zelerovou vňaťou a petržlenovou vňaťou.
  8. Dobrú chuť!
Šalát z zeleru, feniklu, čakanky a řapíkatého zeleru s dresingom z majonézy, horčice a čerstvých byliniek, servírovaný v mise s vidličkou.
www.bakefromscratch.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.