Domáce čokoládové lávové tortičky s arašidovým maslom sú vrcholom lahodnosti. Každá jedna nadýchaná a teplá lávová torta je plnená rozpusteným arašidovým maslom a preliata vanilkovou zmrzlinou. Už sa vám zbiehajú sliny?
Čo budeme potrebovať
- 170 g vysoko kvalitnej polosladkej čokolády
- 115 g masla
- 30 g hladkej múky
- 60 g práškového cukru
- Štipka soli
- 2 vajcia
- 2 žĺtky
- 45 g arašidového masla
Na ozdobu
- Zmrzlina
- Rozpustené arašidové maslo
- Čokoládový sirup
Postup
- Každú formičku na zapekanie si vymastíme maslom alebo vystriekame olejom v spreji a vysypeme kakaom
- Rúru si zapneme na 220 stupňov
- Čokoládu nahrubo nasekáme
- Do sklenenej misy pridáme maslo a navrch prisypeme nasekanú čokoládu
- Misu vložíme do mikrovlnnej rúry a pri občasnom premiešaní zahrievame, kým nebude úplne hladká a rozpustená
- Dáme jej bokom
- V malej miske prešľahajte múku, cukor a soľ
- Vajcia so žĺtkami vyšľaháme dohromady, kým sa nespoja
- Do misy s čokoládou nalejeme zmes vajec a práškového cukru
- Všetko pomaly premiešame na hladké cesto bez hrudiek
- Cesto bude mierne husté
- Do každej pripravenej misky rovnomerne nalejeme čokoládovú zmes
- Navrch každého cesta pridáme arašidové maslo a lyžicou ho zľahka zatlačíme do cesta
- Zapekacie misky s cestom na fondán položíme na plech a pečieme 12–13 minút, kým nebudú strany pevné a vrch stále vyzerá nedopečený
- Necháme 1 minútu vychladnúť
- Potom každú formičku opatrne vyklopíme na tanier
- Lávové tortičky by sa z formičky mali ľahko uvoľniť
- Ihneď podávame
Ste zamilovaní? Najlepší spôsob ako to vyjadriť je, potešiť vašou drahou polovičkou niečím priamo od srdca. Inšpirujte sa a upečte si s nami tie najlepšie sladkosti s red velvet korpusom a urobte svojmu miláčikovi radosť tortou priamo od srdca.