Lávové tortičky z bielej čokolády? Áno, aj takto si tento perfektný a ľahký dezert môžete pripraviť! Celý recept na lava cakes je vyrobený z bielej čokolády a posypaný drveným kokosom s mandľovým extraktom. K dokonalosti všetko môžete doviesť horúcimi malinami alebo obľúbenou vanilkovou zmrzlinou!
Čo budeme potrebovať
- 65 g bielej čokolády
- 60 g masla
- 125 g práškového cukru
- 75 g hladkej múky
- Vajcia
- 2 vaječné žĺtky
- ½ lyžičky mandľového extraktu
- ½ lyžičky rumu (voliteľné)
Postup
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
- Zapekacie misky alebo formičky na muffiny si vymastíme maslom alebo vystriekame olejom v spreji a vysypeme drveným kokosom
- Do misky pridáme čokoládu a maslo
- A potom spolu v mikrovlnnej rúre rozpustíme
- V priebehu rozpustenia premiešavame
- Do čokoládovej zmesi zašľaháme múku a práškový cukor, dbáme na to, aby sa všetko spojilo v krémovú konzistenciu
- Vmiešame žĺtky a vajcia, kým nie je všetko dôkladne premiešané a hladké
- Pridáme mandľový extrakt a rum
- Znovu dôkladne premiešame
- Zmes rozdelíme rovnomerne do vysypaných formičiek
- Vložíme do rúry a pečieme asi 15-18 minút
- Potom ich vyberieme, necháme minútu odpočinúť, prejdeme nožom po okrajoch formičiek, aby sa lávové tortičky uvoľnili, a vyklopíme ich na dezertné taniere
Fondánová poleva je skvelá na venčeky alebo veterníky, ale aj s ňou ozdobíme celú tortu s priemerom 24 centimetrov.