Fondán so slaným karamelom

Fondán so slaným karamelom

Dokonale mazľavá lávová torta povýšená na ďalšiu úroveň s lahodnou slanou karamelovou náplňou. S obľúbenou zmrzlinou a opaženými lieskovými orechmi si tento dezert musí zamilovať naozaj každý!

Čo budeme potrebovať

  1. 85 g horkej čokolády
  2. 75 g masla
  3. 30 g hladkej múky
  4. 90 g práškového cukru
  5. 2 veľké vajcia
  6. 1 žĺtok
  7. 1 ½ lyžičky vanilkového extraktu
  8. 8 karamelových cukríkov
  9. Soľ

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
  2. Do sklenenej misy pridáme čokoládu a maslo
  3. Tú vložíme do mikrovlnnej rúry a zahrievame av priebežne miešame
  4. Keď je čokoláda rozpustená a premiešaná, zašľaháme do nej múku a práškový cukor
  5. Miešame, kým nevznikne hladké cesto
  6. Nakoniec zašľaháme dve vajcia, žĺtok a vanilkový extrakt
  7. Zapekacie misky si vystriekame olejom, a potom ich začneme do ½ plniť cestom
  8. Ďalej pridajte dva karamelové cukríky do každého cesta na lávovú tortu a navrch ich posypeme soľou
  9. Každú tortu zalejeme zvyšným cestom
  10. Fondány pečieme 12–14 minút a potom ich vyberieme z rúry
  11. Necháme ich 2 minúty vychladnúť
  12. Potom ich pomocou noža orežeme okolo vonkajšieho okraja, aby sme ich z formičky uvoľnili
  13. Lávové torty opatrne vyklopíme na tanierik a poprášime ich soľou alebo práškovým cukrom
  14. Ešte teplé ich podávame
Lahodný dezert plný slaného karamelu, posypaný kakaom.
Zdroj: olivemagazine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.