Šošovkový burger

Šošovkový burger

Ani vegánske recepty sa nezaobídu bez svojej verzie na burger. Na výrobu placiek zo šošovky sú potrebné len 4 ingrediencie. Tie sa neskôr krásne prepoja so sladko-pálivou chuťou doma pripravenej omáčky z horčice a javorového sirupu.

Čo budeme potrebovať

Na omáčku

  1. 3 lyžice horčice
  2. 4 lyžice sirupu
  3. Štipka karí (nepovinné)

Na burger

  1. 50 g hrozienok
  2. 200 g nevarené šošovky
  3. 100 g strúhanky
  4. 60 g mletých vlašských orechov
  5. 2 lyžice horčice

Na prílohu

  1. Rukola
  2. Cherry paradajky
  3. Restovaná cibuľa
  4. Burgerové žemle

Postup

  1. Na omáčku si zmiešame horčicu a javorový sirup do menšej misky
  2. Pridáme štipku karí, soli a premiešame, aby sa ingrediencie spojili
  3. Na placky použijeme nevarenú šošovku
  4. Tú necháme cez noc odmočiť
  5. Potom ju uvaríme podľa návodu (ak ste sa rozhodli pre šošovku z plechovky, ušetrili ste si prácu)
  6. Konzervovanú šošovku len poriadne prepláchneme
  7. Šošovku dáme do kuchynského robota
  8. Pridáme orechy, hrozienka a miešame, kým nezískame hutnú zmes
  9. V novej mise si premiešame novo vzniknutú šošovkovú zmes a strúhanku
  10. Zmes necháme 5-10 minút odležať, aby strúhanka absorbovala prebytočnú vlhkosť
  11. Potom rukami z šošovkového cesta tvarujeme placky alebo fašírky
  12. Tie buď upečieme v rúre na 200 stupňov, alebo vyprážame na stredne rozpálenej panvici s trochou kokosového oleja
  13. Placky servírujeme v burgerovej žemle s rukolou, paradajkami, vyprážanou cibuľou a poliate omáčkou
Výborný burger zo šošovky so zeleninou a omáčkou.
Zdroj: bonappetit.com

Neviete si rady aký šalát k tomuto receptu na šošovkové placky naservírovať? Nestrácajte hlavu a nechajte sa inšpirovať jedným z týchto výborných receptov na zeleninové šaláty .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.