Ani vegánske recepty sa nezaobídu bez svojej verzie na burger. Na výrobu placiek zo šošovky sú potrebné len 4 ingrediencie. Tie sa neskôr krásne prepoja so sladko-pálivou chuťou doma pripravenej omáčky z horčice a javorového sirupu.
Čo budeme potrebovať
Na omáčku
- 3 lyžice horčice
- 4 lyžice sirupu
- Štipka karí (nepovinné)
Na burger
- 50 g hrozienok
- 200 g nevarené šošovky
- 100 g strúhanky
- 60 g mletých vlašských orechov
- 2 lyžice horčice
Na prílohu
- Rukola
- Cherry paradajky
- Restovaná cibuľa
- Burgerové žemle
Postup
- Na omáčku si zmiešame horčicu a javorový sirup do menšej misky
- Pridáme štipku karí, soli a premiešame, aby sa ingrediencie spojili
- Na placky použijeme nevarenú šošovku
- Tú necháme cez noc odmočiť
- Potom ju uvaríme podľa návodu (ak ste sa rozhodli pre šošovku z plechovky, ušetrili ste si prácu)
- Konzervovanú šošovku len poriadne prepláchneme
- Šošovku dáme do kuchynského robota
- Pridáme orechy, hrozienka a miešame, kým nezískame hutnú zmes
- V novej mise si premiešame novo vzniknutú šošovkovú zmes a strúhanku
- Zmes necháme 5-10 minút odležať, aby strúhanka absorbovala prebytočnú vlhkosť
- Potom rukami z šošovkového cesta tvarujeme placky alebo fašírky
- Tie buď upečieme v rúre na 200 stupňov, alebo vyprážame na stredne rozpálenej panvici s trochou kokosového oleja
- Placky servírujeme v burgerovej žemle s rukolou, paradajkami, vyprážanou cibuľou a poliate omáčkou
Neviete si rady aký šalát k tomuto receptu na šošovkové placky naservírovať? Nestrácajte hlavu a nechajte sa inšpirovať jedným z týchto výborných receptov na zeleninové šaláty .