Indické krehké šošovkové placky

Indické krehké šošovkové placky

Mäsitá textúra týchto strukovinových placiek v indickom štýle urobí z tohto vegetariánskeho obeda rodinného víťaza.

Čo budeme potrebovať

Na omáčku

  1. Celý cesnak
  2. Lyžica olivového oleja
  3. Štipka soli
  4. Korenie
  5. 4 lyžičky rasce
  6. 250 ml nízkotučného jogurtu
  7. 4 uhorky (nastrúhané najemno)
  8. Vetvička nasekaného koriandra
  9. Vetvička nasekanej mäty
  10. Lyžička chilli
  11. 2 lyžičky citrónovej šťavy

Na fašírky

  1. 100 g šošovky
  2. 100 g basmati ryže
  3. Lyžica mletého cesnaku (môže byť aj čerstvý)
  4. Lyžica sušeného zázvoru
  5. ½ chilli
  6. 50 g konzervovaného hrášku
  7. Vetvička koriandra (nakrájaný)
  8. Jarná cibuľka (nakrájaná)
  9. Vetvička mäty (nasekané)
  10. Lyžička korenia
  11. Lyžička soli
  12. Lyžica olivového oleja

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
  2. Cesnaku odrežeme kus jeho hornej časti a tú vyhodíme
  3. Cesnak položíme na plát alobalu, pokvapkáme ho olejom a alobal zabalíme
  4. Cesnak v rúre pečieme do zmäknutia asi 45 minút
  5. Potom ho necháme vychladnúť a potom ho vytlačíme zo šupky
  6. Na omáčku si v menšej panvici si na strednú teplotu opražíme rascu, restujeme ju približne 2-3 minúty
  7. Necháme ho vychladnúť a potom ho pomelieme v mažiari
  8. V strednej miske si zmiešame jogurt, nastrúhanú uhorku, mätu, chilli a ½ lyžičky citrónovej šťavy
  9. Vmiešame rascu, pridáme soľ, korenie a podľa chuti znova citrónovú šťavu
  10. Na placky si prepláchneme šošovku aj ryžu
  11. Tie spoločne potom umiestnime do misy, pridáme vody, tak aby bola ľahko nad strukovinami, a necháme, najlepšie cez noc, minimálne však 3-5 hodín odmočiť
  12. Šošovku a ryžu potom scedíme a preložíme ich do kuchynského robota
  13. Pridáme cesnak, zázvor a chilli
  14. Mixujeme, kým nevznikne zrnitá pasta
  15. Pridáme zvyšné prísady, okrem oleja a znovu premiešame
  16. Na panvici si zohrejeme lyžicou oleja nie strednú teplotu
  17. Postupne pridávame vzniknuté cesto, aby malo tvar placiek
  18. Na nízkej teplote placky opekáme
  19. Keď sa placky pečú, pridáme ešte olej a vyprážame na každú stranu 4 – 5 minút, podľa hrúbky
  20. Placky podávame s indickou omáčkou a opečeným cesnakom

Kroky 6 a 7 robte len vtedy, ak chcete mať recept na šošovkové placky naozaj autentický. Inak použite rascu drvenú.

Indické placky s omáčkou plnou indického korenia.
Zdroj: healthy-delicious.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.