Pančová misa

Pančová misa

Skvelý recept na prípravu skvelej punčovej torty ako z cukrárne. Jediné čo potrebujete je upiecť klasické piškótové cesto a potom už len skladáte čerstvé ingrediencie na seba a tvoríte sladkú bombu.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 150 g masla (zmäknutého)
  2. Lyžica oleja
  3. 110 g smotanového syra
  4. 250 g cukru krupica
  5. 3 vajcia
  6. 175 g hladkej múky
  7. ½ lyžičky soli
  8. Lyžica vanilkového extraktu
  9. 59 ml pomarančovej šťavy

Na jahody

  1. 480 g jahôd (nakrájaných)
  2. 3 lyžice cukru krupice
  3. Lyžica citrónovej šťavy alebo limetkovej šťavy

Na krém

  1. 450 g smotanového syra
  2. 120 g práškového cukru
  3. 4 lyžičky jahodovej marmelády

Na polevu

  1. 355 ml šľahačky

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov
  2. Tortovú formu si vymastíme maslom alebo vysypeme hrubou múkou
  3. Na dno formy umiestnime papier na pečenie
  4. Do väčšej misy pridáme maslo, olej, smotanový syr
  5. Zmes vyšľaháme mixérom na vysokú rýchlosť, približne dve minúty
  6. Pomaly začneme pridávať cukor, kým zmes nebude nadýchaná
  7. Postupne začneme zašľahávať vajcia, aby sa poriadne všetko spolu premiešalo
  8. Pri mixéri znížime rýchlosť a pomaly začneme pridávať múku a soľ
  9. V konečnej fáze šľahania pridáme vanilkový extrakt
  10. Do pripravenej tortovej formy nalejeme cesto
  11. Formu s cestom umiestnime do formy a pečieme 1 hodinu a 10-20 minút, priebežne cesto kontrolujeme špajdľou
  12. Po vybratí necháme 10 minút odpočívať vo forme
  13. Potom korpus vyberieme a necháme ho úplne vychladnúť.
  14. Keď je korpus vychladnutý, nakrájame ho na kocky a tie dáme bokom
  15. Na jahodovú náplň si pripravíme do veľkej misy nakrájané jahody, cukor a šťavu
  16. Všetko spolu premiešame a necháme odstáť, aby sa uvoľnila z jahôd šťava
  17. Na náplň zmiešame smotanový syr, cukor a jahodovú marmeládu
  18. Všetko spolu prešľaháme, aby sa ingrediencie prepojili
  19. Vyšľaháme si šľahačku
  20. Na zostavenie si pripravíme vysokú sklenenú misu a začneme vrstviť
  21. Kocky korpusu, ktoré pokvapkáme pomarančovou šťavou, potrieme vrstvou náplne, pridáme jahody a navrstvíme šľahačku
  22. Tieto kroky opakujeme kým nám nedôjdu ingrediencie
  23. Na poslednú vrstvu si necháme šľahačku, ktorú ozdobíme čerstvými jahodami a tortu takto dáme do chladničky

Ak premýšľate ako si tento recept ešte viac vyšperkovať, je to možné s domácou marmeládou. Ak neviete ako na nej pozrite sa tu na tietorecepty na domácej marmelády.

Misa plná šľahačky, jahôd, a krému posypaná kokosom a mandľami.
Zdroj: cravingsomecreativity.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.