Táto ovocná torta je tak originálna, že ste určite nikdy nič podobné neskúšali! Od krémovej polevy cez ľahký nadýchaný korpus torte, jednoducho všetko. Táto torta bude ozdobou všade, kde ju budete podávať!
Čo budeme potrebovať
Na cesto
- Mlieko – podľa potreby
- 4 vajcia
- 225 g polohrubej múky
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 225 g cukru krupica
- 225 g mäkkého masla
- Prášok do pečiva
- 150 ml hrnček jahodového džúsu (alebo granátového jablka)
- Panák punčového likéru
- 4 kvapky červeného potravinárskeho farbiva
Na pomazanie
- 230 g smotanového syra
- 125 g cukru kryštál
- 215 ml smotany na šľahanie
- Panák punčového likéru
Na polevu
- 250 ml jahodového džúsu
- 150 g práškového cukru
- 100 g kukuričného škrobu
- Voda
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Pripravíme si tortovú formu, ktorú vymastíme maslom alebo ho vysypeme múkou
- V mise s vyšľaháme cukor s maslom
- Postupne začneme zašľahávať vajcia, extrakt, potravinárske farbivo a punčový likér
- Vyšľaháme si hladký krém
- Vedľa si zmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a postupne začneme zamiešavať do vaječnej zmesi
- Hotové cesto vlejeme do pekáča a rovnomerne ho rozotrieme
- Umiestnime cesto do rúry a pečieme ho 30 minút
- Upečenú piškótu vyberieme z rúry a necháme ju vychladnúť.
- Na gélovú polevu zmiešame v menšom hrnčeku džús a cukor
- Zmes pomaly zahrievame a nakoniec ju privedieme do varu
- Vedľa si zmiešame vodu so škrobom, tak aby sa škrob vo vode úplne rozpustil
- Rozpustený škrob potom nalejeme do horúceho jahodového džúsu a miešame, kým zmes nezíska lesklú gélovú konzistenciu
- Zmes dáme do chladničky a necháme vychladnúť.
- Na krém si zmiešame syr s cukrom a miešame pokiaľ sa cukor úplne nerozpustí
- Pridáme likér, šľahačku a všetko vyšľaháme do pevnej štruktúry
- Akonáhle je korpus vychladnutý potrieme ho šľahačkovým krémom a polejeme jahodovou polevou
Punčový korpus je najlepší, keď ho necháte odležať aspoň 3 hodiny v chladničke, ak nie cez noc, aby sa punčová aróma a chuť plne rozvinuli.