Čokoládová torta z punča

Čokoládová torta z punča

Vezmite si k ruke jeden hrnček z poličky, toto bude čokoládová jazda. Tento recept je na klasický americký dezert, ktorý sa podáva pri najrôznejších oslavách, najviac však pri vďakevzdania. Nájdeme ho v mnohých variantoch, najmä potom ovocných. Ale my sme si pre vás, ako vždy pripravili niečo špeciálne, a to čokoládový variant.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 1 ½ hrnčeka horúcej uvarenej kávy
  2. 110 g čokoláda na varenie
  3. 3 vajcia
  4. ¾ hrnček oleja
  5. 1 ½ hrnčeka cmaru
  6. Lyžička vanilkového extraktu
  7. 3 hrnčeky cukru
  8. 2 ½ hrnčeka hladkej múky
  9. 1 ½ hrnčeka kakaa
  10. 2 lyžičky jedlej sódy
  11. Lyžička prášku do pečiva
  12. 1 ¼ lyžičky soli

Na puding

  1. 2 čokoládové pudingy
  2. 3 hrnčeky mlieka
  3. Hrnček smotany na varenie

Na šľahačku

  1. 2 hrnčeky smotany na šľahanie
  2. 6-8 lyžíc práškového cukru
  3. Lyžička vanilkového extraktu
  4. Čerstvé jahody, voliteľné
  5. Panák punčového likéru

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 150 stupňov
  2. Čokoládu si nakrájame na malé kúsky
  3. Čokoládu umiestnime do misky a zalejeme jej horúcou kávou
  4. Zmes necháme odstáť a občas premiešame, kým sa čokoláda nerozpustí
  5. Vo väčšej mise rozšľaháme vajcia, ku ktorým začneme pridávať olej
  6. Postupne začneme pridávať cmar a vanilku
  7. Naozaj pomaly a opatrne začneme zamiešavať čokoládovú zmes
  8. Miešame tak dlho, kým sa ingrediencie nespoja
  9. Vo vedľajšej mise si preosejeme cukor, múku, kakao, raz sódu, prášok do pečiva a soľ
  10. Túto premiešanú zmes postupne začneme pridávať do tekutých surovín a šľaháme, kým sa všetko nespojí
  11. Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme približne 40 – 60 minút
  12. Na puding zmiešame pudingovú zmes s mliekom a smotanou a varíme podľa návodu
  13. Keď je puding hotový necháme ho chvíľu odstáť a vychladnúť
  14. Na šľahačku zmiešame všetky ingrediencie a mixujeme, kým nevznikne hustá šľahačková hmota
  15. Na zostavenie torty rozkrájame alebo natrháme korpus na menšie kúsky
  16. Na dno veľkej sklenenej misy umiestnime ⅓ korpusu naň umiestnime ⅓ pudingu a ⅓ šľahačky
  17. Tento postup opakujeme dvakrát a celú tortu zakončíme šľahačkou
  18. Celú tortu môžeme ozdobiť nalámanými Oreo sušienkami
Výborná misa plná čokolády a šľahačky.
Zdroj: culinaryhill.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.