Vo zozname receptov, než sa pustíme do tých menej obvyklých, nesmie chýbať jeden klasický. Ak nie ste zarputilý experimentátori, zostaňte pri tomto lete osvedčeného receptu na klasickú tortu a výsledok vás nemôže sklamať.
Čo budeme potrebovať
- 350 g práškového cukru
- 133 g hladkej múky
- ¼ lyžičky soli
- 12 bielkov
- 1 ½ lyžičky kyslej smotany
- 1 ½ lyžičky vanilkového extraktu
Postup
- Rúru si predhrejeme na 170 stupňov
- Do misy pridáme 250 g cukru, múku a soľ
- Sypkú zmes spolu zmiešame
- Vo vedľajšej mise si z bielkov vyšľaháme sneh
- Do snehu postupne pridávame zvyšný cukor
- Šľaháme ho tak dlho, kým sa nezačnú tvoriť tuhé špičky
- K bielkom pridáme extrakt z vanilky a znova šľaháme, kým sa vanilka nezapracuje
- Do bielkov pomaly začneme pridávať sypké prísady
- Dôležité je sypké prísady pridávať po častiach, aby sme predišli tomu, že nám bielky spadnú
- Vzniknuté cesto preložíme do formy a povrch vyhladíme
- Tortu pečieme približne 40 – 45 minút, priebežne vykonávame test špajlí
- Keď je torta hotová, vyberieme ju a dnom hore ju položíme na mriežku, aby sa vychladila.
- Potom ho vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom
- Tortu môžeme podávať so šľahačkou a čerstvým ovocím