Špenátová torta s mascarpone

Špenátová torta s mascarpone

Sladký nadýchaný korpus spoločne s lahodným krémom vám nedovolí prestať a torta mrknutím oka zmizne. Recept je úplne jednoduchý a zvládne ho skutočne každý.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 450 g čerstvého baby špenátu
  2. 250 g cukru krupica
  3. 150 ml oleja
  4. 250 g hladkej múky
  5. 2 lyžičky prášku do pečiva

Na krém

  1. 250 g mascarpone
  2. 200 ml šľahačku na šľahanie
  3. 4 lyžičky práškového cukru

Na ozdobu

  1. 150 g ríbezľovej marmelády
  2. maliny, granátové jablko, čučoriedky

Postup

  1. Čerstvý špenát sparíme, aby zvädol
  2. Potom ho tyčovým mixérom rozmixujeme do hladkého pyré
  3. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  4. Tortovú formu si vymastíme maslom alebo vyložíme papierom na pečenie
  5. Vo väčšej mise si zmiešame vajcia s cukrom, aby zmes bola nadýchaná
  6. Pridáme špenátové pyré a znova premiešame
  7. Do špenátovej zmesi preosejeme múku s práškom na pečenie a opatrne zapracujeme
  8. Cesto nesmie byť hrudkovité
  9. Potom cesto prelejeme do predpripravenej formy a pečieme 40 minút
  10. Na krém si vyšľaháme šľahačku, aby mala pevnú konzistenciu
  11. Pridáme mascarpone a cukor a premiešame
  12. Špenátový korpus necháme vychladnúť a potom ho môžeme potrieť krémom z mascarpone
Zelená buchta so smotanovým krémom.
Zdroj: redtri.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.