Sladký nadýchaný korpus spoločne s lahodným krémom vám nedovolí prestať a torta mrknutím oka zmizne. Recept je úplne jednoduchý a zvládne ho skutočne každý.
Čo budeme potrebovať
Na korpus
- 450 g čerstvého baby špenátu
- 250 g cukru krupica
- 150 ml oleja
- 250 g hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
Na krém
- 250 g mascarpone
- 200 ml šľahačku na šľahanie
- 4 lyžičky práškového cukru
Na ozdobu
- 150 g ríbezľovej marmelády
- maliny, granátové jablko, čučoriedky
Postup
- Čerstvý špenát sparíme, aby zvädol
- Potom ho tyčovým mixérom rozmixujeme do hladkého pyré
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Tortovú formu si vymastíme maslom alebo vyložíme papierom na pečenie
- Vo väčšej mise si zmiešame vajcia s cukrom, aby zmes bola nadýchaná
- Pridáme špenátové pyré a znova premiešame
- Do špenátovej zmesi preosejeme múku s práškom na pečenie a opatrne zapracujeme
- Cesto nesmie byť hrudkovité
- Potom cesto prelejeme do predpripravenej formy a pečieme 40 minút
- Na krém si vyšľaháme šľahačku, aby mala pevnú konzistenciu
- Pridáme mascarpone a cukor a premiešame
- Špenátový korpus necháme vychladnúť a potom ho môžeme potrieť krémom z mascarpone