V tomto recepte na špenátovú tortu nie je spomenutá žiadna poleva. Teda bude len a len na vás akú si zvolíte. Alebo môžete tento výborný dezert jesť aj samostatne bez ďalších príkras. Bude skvelý tak ako tak.
Čo budeme potrebovať
- 3 veľké vajcia
- 96 g granulovaného erytritolu (alebo 100 g cukru kryštál)
- 1 lyžica avokádového oleja (alebo iného oleja)
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 200 g mrazeného špenátu
- 185 g nesladené jablčného pyré
- 75 ml mandľového mlieka (alebo klasického polotučného mlieka)
- 10 g kakaa
- Lyžička žltého potravinárskeho farbiva
- 120 g ovsenej múky (alebo rozomletých vločiek)
- 100 g hladkej múky
- 50 g škrobu
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- ½ lyžičky soli
Postup
- Rúru predhrejeme na 170 stupňov
- Tortovú formu si vymastíme maslom alebo vyložíme papierom na pečenie
- Do misy pridáme vajcia, sladidlo, olej, vanilkový extrakt
- Do menšej misy pridáme špenát, jablčné pyré, mlieko, kakao a farbivo
- A špenátovú zmes rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka
- Vo vedľajšej mise premiešame ovsenú múku s hladkou múkou, škrobom a práškom do pečiva
- Do špenátovej zmesi začneme postupne pridávať suché prísady striedavo s vaječnou zmesou.
- Všetko poriadne zmiešame, aby sa ingrediencie spojili a cesto bolo hladké a riedke
- Cesto nalejeme do pripravenej formy a dáme do rúry piecť
- Pečieme asi 25 minút
- Potom necháme korpus 20 minút chladnúť vo forme a až potom ho preložíme z formy na mriežku, nech úplne vychladne