Pomaly dusené hovädzie mäso s chrumkavou kapustou a koreňovou zeleninou

Pomaly dusené hovädzie mäso s chrumkavou kapustou a koreňovou zeleninou

Hľadáte recept na perfektnú sviatočnú večeru? Potom vyskúšajte napríklad toto luxusné hovädzie mäso so zeleninou pripravované v pomalom hrnci.

Ingrediencie

Na hovädzie mäso:

  • 1 200 g hovädzieho mäsa vhodného na dusenie
  • 1 lyžička mletej horčice
  • 1 lyžička údené papriky
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1 a 1/2 šálky hovädzieho vývaru
  • 1/2 šálky bieleho véna
  • 1 lyžica octu octu
  • 1/4 lyžičky drvenej morskej soli
  • 3 bobkové listy
  • 1 polievková lyžica tuku zo slaniny (alebo kokosového či extra panenského olivového oleja)
  • 2 lyžice kukuričného škrobu alebo tapiokovej múky

Na zeleninu:

  • 3 mrkvy
  • 2 turíny
  • 1 cibuľa
  • 1 vodnicke
  • 1 zemiaka
  • 1 malá hlávka bielej kapusty
  • 1 malá hlávka červenej kapusty
  • 1/4 šálky extra panenského olivového oleja, prepáleného tuku zo slaniny alebo rozpusteného kokosového oleja
  • 1 lyžička čierneho korenia

Postup

  1. V miske zmiešajte horčicu, papriku, čierne korenie a cesnak.
  2. Mäso osušte papierovou utierkou a zo všetkých strán ho rovnomerne posypte korením a rozotrite prstami.
  3. Počas prípravy zeleniny nechajte mäso na tanieri aspoň 30 minút odležať, aby dosiahlo izbovú teplotu.
  4. V malom hrnci priveďte do varu vývar, víno, ocot, soľ a bobkové listy.
  5. Stlmte plameň na najnižšiu a udržujte horúce.
  6. V ťažkej panvici rozpáľte tuk alebo olej.
  7. Keď sa začne trblietať, pridajte mäso a opekajte asi tri minúty z každej strany.
  8. Dajte vývar do veľkého pomalého hrnca na Low.
  9. Pridajte hovädzie mäso.
  10. Prikryte a varte 8-10 hodín.
  11. Keď je mäso hotové, vyberte ho na doštičku.
  12. Šťavu z panvice sceďte do malého hrnca, ale najprv odstráňte väčšinu tuku.
  13. Do malej misky dajte 1/4 šálky šťavy spolu s kukuričným škrobom alebo tapiokovou múkou a šľahajte do hladkej kaše.
  14. Dajte panvicu na strednú teplotu a priveďte do varu.
  15. Varte omáčku, kým nezhustne.
  16. Všetku zeleninu olúpte a nakrájajte na rovnako veľké kúsky.
  17. Kapustu nakrájajte na mesiačiky, odstráňte jadrovníky.
  18. Zeleninu poriadne premiešajte s olejom alebo tukom.
  19. Posypte čiernym korením a malým množstvom morskej soli.
  20. Zeleninu rozprestrite na pekáč, prikryte alobalom a dajte do chladničky.
  21. 40 minút pred podávaním predhrejte rúru na 230 stupňov Celzia.
  22. Vyberte pekáč z chladničky a pred vložením do rúry sa uistite, že má zelenina izbovú teplotu.
  23. Pečte 30 minút, kým zelenina po prepichnutí vidličkou nebude mäkká, potom zložte alobal a pečte ďalších 10 minút, kým zelenina nebude zvonku chrumkavá a vo vnútri mäkká.
  24. Podávajte s omáčkou a mäsom.
Hovädzie mäso servírované na tanieri so zeleninou a zaliate omáčkou.
www.migrainereliefrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.