Halušky s kapustou a údeným mäsom

Halušky s kapustou a údeným mäsom

Tradičné slovenské jedlo, ktoré je veľmi obľúbené aj u nás! Uvarte si luxusné domáce halušky s kyslou kapustou a údeným mäsom, na ktorých si pochutí celá vaša rodina.

Ingrediencie

  • 500 g zemiakov
  • 250 g kyslej kapusty
  • 1 štipka soli
  • 1 vajce
  • trochu hladkej múky
  • 250 g údeného mäsa
  • trochu oleja
  • 1 cibuľa

Postup

  1. Zemiaky olúpte a nastrúhajte na hrubšom strúhadle.
  2. Pridajte k nim vajíčko, soľ a hladkú múku.
  3. Vypracujte polotuhé cesto, z ktorého tvarujte halušky, ktoré hádžte do vriacej osolenej vody.
  4. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražte na rozpálenom oleji.
  5. Pridajte kyslú kapustu, na kocky nakrájané údené mäso a nakoniec scedené halušky.
  6. Všetko premiešajte a ihneď podávajte.
Domáce halušky s kyslou kapustou a údeným, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou a servírované na tanieri.
www.dobruchut.aktuality.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.