Tradičné slovenské jedlo, ktoré je veľmi obľúbené aj u nás! Uvarte si luxusné domáce halušky s kyslou kapustou a údeným mäsom, na ktorých si pochutí celá vaša rodina.
Ingrediencie
- 500 g zemiakov
- 250 g kyslej kapusty
- 1 štipka soli
- 1 vajce
- trochu hladkej múky
- 250 g údeného mäsa
- trochu oleja
- 1 cibuľa
Postup
- Zemiaky olúpte a nastrúhajte na hrubšom strúhadle.
- Pridajte k nim vajíčko, soľ a hladkú múku.
- Vypracujte polotuhé cesto, z ktorého tvarujte halušky, ktoré hádžte do vriacej osolenej vody.
- Nadrobno nakrájanú cibuľu opražte na rozpálenom oleji.
- Pridajte kyslú kapustu, na kocky nakrájané údené mäso a nakoniec scedené halušky.
- Všetko premiešajte a ihneď podávajte.