Opečte si bravčovú pečienku na masle, čo jej dodá krásnu hnedú kôrku. Ak k nej pridáte ešte jablká a kyslú kapustu, razom máte na stole úžasné hrejivé jesenné jedlo.
Ingrediencie
- 900 g kyslej kapusty, nescedeného
- 1 stredné jablko, zbavené jadrovníka, nakrájané na tenké mesiačiky
- 1/4 šálky nakrájanej cibule
- 2 polievkové lyžice trstinového cukru
- 2 lyžice javorového sirupu
- 1 (900 – 1400 gramov) bravčové pečienka bez kosti
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky korenia
- 2 lyžice masla
Postup
- Zahrejte rúru na 175 °C.
- Zmiešajte kyslú kapustu, jablko, cibuľu, trstinový cukor a javorový sirup vo veľkej mise a dajte bokom.
- Bravčovú pečienku posypte soľou a korením.
- Rozpustite maslo v päťlitrovom hrnci a keď začne prskať, pridajte bravčové.
- Restujte na strednom plameni (počas toho niekoľkokrát otočte) 7–9 minút alebo do zhnednutia.
- Pridajte zmes kyslej kapusty.
- Zakryte a dajte do rúry.
- Pečte 1 a ½ až 2 hodiny alebo pokiaľ bravčová pečienka nedosiahne vnútornú teplotu 71 °C.
- Pomocou dierovanej lyžice preložte kyslú kapustu do servírovacej misky.
- Na kyslú kapustu položte bravčovú pečienku a servírujte.