Táto nízkosacharidová verzia kapustových závitkov je rovnako uspokojivá ako originál. Jej tajomstvo je karfiolová ryža! Pripravte si ich už dnes.
Ingrediencie
Na omáčku:
- 1 (400 ml) plechovka krájaných paradajok
- 1 polievková lyžica jablčného octu
- 1/2 lyžičky vločiek červeného chilli
- 1 lyžička sušenej cibule
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 1 lyžička sušeného oregána
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
Na závitky:
- 12 kapustových listov
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 350 g mletého bravčového mäsa
- 1 šálka karfiolu, nasekaného na zrnká veľkosti ryže
- 3 jarné cibuľky, nakrájané na tenké plátky
- 1/4 šálky nasekanej petržlenovej vňate a ďalšie na podávanie
- mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
- Predhrejte rúru na 190°C.
- Paradajky, jablkový ocot, chilli, sušenú cibuľu, sušený cesnak a oregano rozmixujte v mixéri na pyré a dochuťte soľou a korením.
- Vo veľkej hlbokej panvici (alebo veľkom hrnci) na strednom ohni rozohrejte olej.
- Pridajte paradajkovú omáčku, priveďte do varu, potom znížte na stredne nízku teplotu a varte 20 minút, kým mierne nezhustne.
- Vo veľkom hrnci s vriacou vodou blanšírujte listy kapusty, kým nebudú mäkké a pružné, asi 1 minútu.
- Dajte bokom.
- Pripravte si náplň: vo veľkej mise zmiešajte ½ šálky paradajkovej omáčky s mletým mäsom, karfiolovou ryžou, jarnou cibuľkou a petržlenovou vňaťou.
- Dochuťte soľou a korením.
- Na dno veľkého pekáča rozotrite tenkú vrstvu omáčky.
- Z každého listu kapusty nožom vyrežte tvrdé trojuholníkové rebro.
- Umiestnite asi ⅓ šálku náplne na jeden koniec každého listu, potom zrolujte a pri rolovaní zastrčte po stranách.
- Na omáčku v pekáčiku položte rolky švom dole.
- Na kapustové závitky nalejte zvyšnú omáčku.
- Pečte 45 minút až 55 minút, kým nie je mäso prepečené a vnútorná teplota nedosiahne 65 ° Celzia.
- Pred podávaním ozdobte ešte petržlenovou vňaťou.