Kapustová polievka s hovädzím mäsom

Kapustová polievka s hovädzím mäsom

Táto výživná polievka s kapustou a hovädzím mäsom s nízkym obsahom sacharidov je nabitá množstvom chutí. Je krásne hrejivá a navyše sa po nej nebudete cítiť ťažko. Tak poďme si ju pripraviť!

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 550 g hovädzieho mäsa vhodného na dusenie
  • 1 šálka nakrájanej cibule
  • ½ šálky nakrájaného rapíkatého zeleru
  • ½ šálky nakrájanej mrkvy
  • 6 strúčikov cesnaku, lisovaného
  • 6 šálok hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice octu
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 lyžička sušeného rozmarínu
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1 lyžička sušenej cibule
  • 1 bobkový list
  • ½ veľkej kapusty nakrájanej na kúsky

Postup

  1. Zahrejte olej vo veľkom hrnci na stredne vysokom plameni.
  2. Hovädzie mäso osoľte, okoreňte a opekajte po dávkach zhruba, 2–3 minúty na dávku.
  3. Nepreplňujte hrniec, mäso sa skôr zaparí ako opečie.
  4. Opečené hovädzie mäso vyberte na tanier.
  5. Pridajte cibuľu a vareškou odstráňte hnedé kúsky z dna panvice.
  6. Cibuľu restujte 4–6 minút alebo pokiaľ nezosklovatí.
  7. Pridajte cesnak a restujte ďalších 30 sekúnd.
  8. Pridajte orestované hovädzie mäso, nakrájaný stopkový zeler, mrkva, hovädzí vývar, cukor, sójovú omáčku, ocot, tymian, rozmarín, sušený cesnak, sušenú cibuľu a bobkový list.
  9. Priveďte zmes do varu, znížte teplotu a nechajte 1 a 1/2 – 2 hodiny dusiť, alebo kým hovädzie mäso nezmäkne.
  10. Kapustu pridajte počas posledných 15-20 minút varenia, aby nebolo príliš kašovité.
  11. Ochutnajte a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  12. Podávajte ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou spolu s krekermi alebo chrumkavým chlebom!
Zeleninová polievka s hovädzím mäsom servírovaná v dvoch hlbokých tanieroch.
www.littlespicejar.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.