Táto výživná polievka s kapustou a hovädzím mäsom s nízkym obsahom sacharidov je nabitá množstvom chutí. Je krásne hrejivá a navyše sa po nej nebudete cítiť ťažko. Tak poďme si ju pripraviť!
Ingrediencie
- 2 lyžice olivového oleja
- 550 g hovädzieho mäsa vhodného na dusenie
- 1 šálka nakrájanej cibule
- ½ šálky nakrájaného rapíkatého zeleru
- ½ šálky nakrájanej mrkvy
- 6 strúčikov cesnaku, lisovaného
- 6 šálok hovädzieho vývaru
- 2 lyžice octu
- 1 lyžica kryštálového cukru
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- 1 lyžička sušeného rozmarínu
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 1 lyžička sušenej cibule
- 1 bobkový list
- ½ veľkej kapusty nakrájanej na kúsky
Postup
- Zahrejte olej vo veľkom hrnci na stredne vysokom plameni.
- Hovädzie mäso osoľte, okoreňte a opekajte po dávkach zhruba, 2–3 minúty na dávku.
- Nepreplňujte hrniec, mäso sa skôr zaparí ako opečie.
- Opečené hovädzie mäso vyberte na tanier.
- Pridajte cibuľu a vareškou odstráňte hnedé kúsky z dna panvice.
- Cibuľu restujte 4–6 minút alebo pokiaľ nezosklovatí.
- Pridajte cesnak a restujte ďalších 30 sekúnd.
- Pridajte orestované hovädzie mäso, nakrájaný stopkový zeler, mrkva, hovädzí vývar, cukor, sójovú omáčku, ocot, tymian, rozmarín, sušený cesnak, sušenú cibuľu a bobkový list.
- Priveďte zmes do varu, znížte teplotu a nechajte 1 a 1/2 – 2 hodiny dusiť, alebo kým hovädzie mäso nezmäkne.
- Kapustu pridajte počas posledných 15-20 minút varenia, aby nebolo príliš kašovité.
- Ochutnajte a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Podávajte ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou spolu s krekermi alebo chrumkavým chlebom!