Exotické kysnuté buchty

Exotické kysnuté buchty

Nemôžeme inak, než pridať aspoň jeden recept, pre zarputilých experimentátorov. Asi vás neprekvapí, že tieto buchty nie sú plnené, ale sú potreté ananásovým sirupom. Ananásová aróma sa line aj z cesta samotného, ​​pretože jeho súčasťou je ananásová šťava.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. 350 g hladkej múky
  2. Lyžička soli
  3. 2 lyžice cukru
  4. 150 ml mlieka (vlažného)
  5. ½ droždia
  6. Vajcia
  7. 125 ml ananásovej šťavy
  8. 150 g masla (zmäknutého)

Na sirup

  1. ¼ hrnčeka kokosového mlieka
  2. Ananás
  3. 125 ml ananásovej šťavy
  4. ¼ hrnčeka práškového cukru
  5. Šťava z limetky

Postup

  1. Do veľkej misy nasypeme hladkú múku
  2. Pridáme soľ, cukor, premiešame a uprostred urobíme jamku
  3. Do neho rozdrobíme na malé kúsky droždia
  4. Droždie zalejeme ½ vlažného mlieka
  5. Misu prikryjeme a na teplom mieste necháme vzísť kvások
  6. Na sirup dáme všetky ingrediencie do hrnca a začneme miešať, aby sa ingrediencie zmiešali
  7. Zmes umiestnime na oheň a na malú teplotu začneme variť
  8. Zmes musí začať hustnúť a vyzerať ako puding
  9. Varíme približne 5-7 minút, kým nezískame požadovanú konzistenciu
  10. Akonáhle nám zmes zhustne, odstavíme ju z ohňa a necháme vychladnúť na izbovú teplotu
  11. Keď máme hotový kvások, primiešame k nemu vajcia a šťavu z ananásu a začneme zapracovávať cesto
  12. Keď máme ingrediencie zmiešané, pridáme zmäknuté maslo
  13. A znovu cesto zapracovávame, kým nie je na povrchu lesklé
  14. Cesto takto necháme na 5 minút odpočinúť na teplom mieste
  15. Keď je cesto odpočinuté znova ho ľahko prepracujeme a dáme ho na pomúčenú dosku
  16. Pekáčik si vymastíme maslom a dáme bokom
  17. Cesto si rozdelíme na niekoľko rovnako veľkých častí
  18. Tie vytvarujeme do podoby bochníka a začneme ich skladať do vymasteného pekáča
  19. Bochníky zakryjeme a dáme na 15 min odpočinúť a vykysnúť
  20. Zapneme si rúru na 170 stupňov
  21. Buchty potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme na 20 – 25 minút piecť
  22. Kým sa buchty upečú, vytvoríme si sirup
  23. Na platni si zahrejeme kokosové mlieko, ohrievame asi 1 minútu
  24. Potom ho z tepla stiahneme, pridáme kokosovú šťavu a cukor
  25. Začneme miešať a zároveň podľa svojich preferencií dochucovať (pridáme limetu alebo cukor)
  26. Keď sú buchty hotové, vyberieme ich z rúry a ich vrch dosýta potrieme sirupom
  27. Necháme všetko vychladnúť a podávame
Exotické buchty, ktoré nie sú plnené, ale potreté ananásovým sirupom.
Zdroj: cookiesandcups.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.