Jednoduchá parížska čokoládová torta

Jednoduchá parížska čokoládová torta

Začneme ľahkou a rýchlou tortou. Jeho chuť ešte viac vyšperkujete, keď použijete kvalitnú čokoládu, najlepšie, ak bude mať obsah kakaa vyšší ako 55% percent.

Čo budeme potrebovať

  1. 125 g čokolády na varenie
  2. 2 lyžice hladkej múky
  3. 3 lyžice mlieka
  4. 125 g masla
  5. 125 g cukru kryštál
  6. 2 bielky
  7. 2 žĺtky
  8. Štipka soli

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Maslom si vymažeme formu na tortu
  3. Na vodnom kúpeli vo väčšom hrnci si rozpustíme čokoládu s mliekom
  4. Potom pridáme maslo a za stáleho miešania, necháme čokoládu rozpustiť
  5. Hrniec zložíme zo sporáka, primiešame cukor a žĺtky
  6. Premiešame, aby sa všetko spojilo a potom preosejeme múku
  7. Vo vedľajšej mise si rozšľaháme bielky so soľou
  8. Sneh opatrne zapracujeme do čokoládovej zmesi a dobre premiešame
  9. Čokoládové cesto vylejeme do pripravenej formy a dáme do rúry
  10. Tortu pečieme po dobu 30 -35 minút
Lahodná čokoládová torta.
Zdroj: theviewfromgreatisland.com

Aby ste si nemuseli kupovať celé balenie mandľovej múky, kúpte si v obchode iba namleté mandle.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.