Ľahká parížska torta

Ľahká parížska torta

Jednoduchý recept, ktorý budete mať hotový v pár krokoch. Krém je rovnako jednoduchý na prípravu, ako korpus samotný. Torta sa skvele hodí ako rýchly sladká bodka po výdatnom rodinnom obede.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 125 g masla
  2. 200 g čokolády na varenie
  3. 3 lyžice vody
  4. Lyžička prášku do pečiva
  5. 40 g hladkej múky
  6. 30 g kakaa
  7. 4 žĺtky
  8. 4 bielky
  9. Lyžička vanilkového extraktu
  10. Štipka soli

Na krém

  1. 250 ml šľahačky na šľahanie
  2. Lyžica kakaa

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov
  2. Maslom si vymažeme tortovú formu a jej dno vyložíme papierom na pečenie
  3. Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo
  4. Keď sa maslo rozpustí, vmiešame nakrájanú čokoládu a miešame, kým nevznikne jednoliata zmes
  5. Akonáhle sa rozpustí, pridáme 2 lyžice vody, prášok do pečiva, múku a kakao
  6. Vo vedľajšej mise si vyšľaháme žĺtky s cukrom, lyžicou vody a vanilkovým extraktom
  7. Žĺtky vmiešame do čokoládovej zmesi
  8. Ďalej si vyšľaháme z bielkov a soli sneh
  9. Sneh vmiešame do čokoládovej zmesi, aby vzniklo jednoliate cesto
  10. Cesto prelejeme do pripravenej formy a dáme na 25 – 30 minút piecť do rúry
  11. Keď korpus vyberieme, necháme ho odpočinúť na 5 minút vo forme
  12. Potom ho z formy vyberieme a necháme ho úplne vychladnúť.
  13. Na ozdobenie si zmiešame šľahačku a kakao
  14. Vyšľaháme ich do hustej šľahačkovej peny
  15. Korpus rozrežeme na pol, premažeme parížskou šľahačkou a priklopíme druhou polovicou korpusu
  16. Zvyškom parížskej šľahačky potrieme vrch torty (alebo môžeme využiť cukrárske vrecko a šľahačku naaranžovať)
Čokoládový krémový koláč na podstavci.
Zdroj: fooodplease.tumblr.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.