Jednoduchý recept, ktorý budete mať hotový v pár krokoch. Krém je rovnako jednoduchý na prípravu, ako korpus samotný. Torta sa skvele hodí ako rýchly sladká bodka po výdatnom rodinnom obede.
Čo budeme potrebovať
Na korpus
- 125 g masla
- 200 g čokolády na varenie
- 3 lyžice vody
- Lyžička prášku do pečiva
- 40 g hladkej múky
- 30 g kakaa
- 4 žĺtky
- 4 bielky
- Lyžička vanilkového extraktu
- Štipka soli
Na krém
- 250 ml šľahačky na šľahanie
- Lyžica kakaa
Postup
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov
- Maslom si vymažeme tortovú formu a jej dno vyložíme papierom na pečenie
- Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo
- Keď sa maslo rozpustí, vmiešame nakrájanú čokoládu a miešame, kým nevznikne jednoliata zmes
- Akonáhle sa rozpustí, pridáme 2 lyžice vody, prášok do pečiva, múku a kakao
- Vo vedľajšej mise si vyšľaháme žĺtky s cukrom, lyžicou vody a vanilkovým extraktom
- Žĺtky vmiešame do čokoládovej zmesi
- Ďalej si vyšľaháme z bielkov a soli sneh
- Sneh vmiešame do čokoládovej zmesi, aby vzniklo jednoliate cesto
- Cesto prelejeme do pripravenej formy a dáme na 25 – 30 minút piecť do rúry
- Keď korpus vyberieme, necháme ho odpočinúť na 5 minút vo forme
- Potom ho z formy vyberieme a necháme ho úplne vychladnúť.
- Na ozdobenie si zmiešame šľahačku a kakao
- Vyšľaháme ich do hustej šľahačkovej peny
- Korpus rozrežeme na pol, premažeme parížskou šľahačkou a priklopíme druhou polovicou korpusu
- Zvyškom parížskej šľahačky potrieme vrch torty (alebo môžeme využiť cukrárske vrecko a šľahačku naaranžovať)