Vyprážané zemiakové placky

Vyprážané zemiakové placky

Pripravte si túto jednoduchú chutnú prílohu, ktorá môže byť aj skvelým hlavným chodom. Stačí vám na ňu iba zemiaky a iba ďalších pár ingrediencií.

INGREDIENCIA

  • 1kg múčných zemiakov
  • 2 vajcia
  • 4 – 6 lyžíc hladkej múky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • soľ a korenie na dochutenie
  • olej na vyprážanie

POSTUP

  1. Zemiaky starostlivo olúpte, umyjeme, osušíme a potom do väčšej misy postrúhame polovicu zemiakov na jemnom a polovicu na hrubom strúhadle.
  2. Nastrúhané zemiaky pretlačíme rukou, aby pustili vodu so škrobom a tú odlejeme.
  3. Osolíme ich a pokvapkáme trochou mlieka, aby nezhnedli.
  4. Vmiešame vajíčko, majorán, cesnak, podľa chuti soľ a korenie a hladkú múku.
  5. Zmes dôkladne premiešame na stredne husté cesto.
  6. Do panvice nalejeme veľa oleja, necháme ho rozpáliť a potom naberačkou dávame do panvice malé dávky na zemiakový plameň.
  7. Každý vonkajšou stranou naberačkou sploštíme.
  8. Pečieme dozlatista na oboch stranách.
  9. Pečené zemiakové placky prekladáme kuchynským papierom, aby nasiakol prebytočný tuk.
  10. K zemiakom najviac chutí pivo, ale výborne chutí o kyslé mlieko alebo zákys.
Osmažené placky zo zemiakov na tanieriku.
www.nzfavouriterecipe.co.nz

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na vyprážané placky zo zemiakov v šiestich najobľúbenejších podobách. Sú delikátne!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.