Pripravte si túto jednoduchú chutnú prílohu, ktorá môže byť aj skvelým hlavným chodom. Stačí vám na ňu iba zemiaky a iba ďalších pár ingrediencií.
INGREDIENCIA
- 1kg múčných zemiakov
- 2 vajcia
- 4 – 6 lyžíc hladkej múky
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička sušenej majoránky
- soľ a korenie na dochutenie
- olej na vyprážanie
POSTUP
- Zemiaky starostlivo olúpte, umyjeme, osušíme a potom do väčšej misy postrúhame polovicu zemiakov na jemnom a polovicu na hrubom strúhadle.
- Nastrúhané zemiaky pretlačíme rukou, aby pustili vodu so škrobom a tú odlejeme.
- Osolíme ich a pokvapkáme trochou mlieka, aby nezhnedli.
- Vmiešame vajíčko, majorán, cesnak, podľa chuti soľ a korenie a hladkú múku.
- Zmes dôkladne premiešame na stredne husté cesto.
- Do panvice nalejeme veľa oleja, necháme ho rozpáliť a potom naberačkou dávame do panvice malé dávky na zemiakový plameň.
- Každý vonkajšou stranou naberačkou sploštíme.
- Pečieme dozlatista na oboch stranách.
- Pečené zemiakové placky prekladáme kuchynským papierom, aby nasiakol prebytočný tuk.
- K zemiakom najviac chutí pivo, ale výborne chutí o kyslé mlieko alebo zákys.
Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na vyprážané placky zo zemiakov v šiestich najobľúbenejších podobách. Sú delikátne!