Domáce hranolky

Domáce hranolky

Pripravte si svoje vlastné domáce vyprážané zemiakové hranolky, ktoré sú oveľa lepšie ako tie mrazené z obchodu. Navyše je to hračka, ktorú zvládnete aj vy!

Ingrediencie

  • 4 stredné zemiaky na osobu
  • rastlinný olej na vyprážanie
  • soľ podľa chuti

Postup

  1. Olúpeme a umyjeme zemiaky.
  2. Nakrájame ich pozdĺžne na štyri alebo päť zvislých kúskov a potom každý kúsok nakrájame na tyčinky.
  3. Zemiaky dáme do veľkej misy a zalejeme ich studenou vodou.
  4. Zemiaky necháme vo vode 25-30 minút, pustí tak škrob.
  5. Až budete pripravení začať smažiť, zlejeme vodu a položíme hranolčeky na dva plechy vyložené čistými uteráky alebo papierovými utierkami.
  6. Medzitým zahrejeme niekoľko cm oleja v ťažkom hrnci na 175 stupňov Celzia.
  7. Použijeme teplomer.
  8. Zemiaky osmažíme v niekoľkých dávkach a snažíme sa, aby zemiaky v hrnci neboli natestné na seba.
  9. Vyberieme z oleja a necháme odkvapkať na papierovej utierke.
  10. Každú várku posypeme soľou, akonáhle ich vyberieme z hrnca.
  11. Dobrú chuť!
Osmažené hranolčeky zo zemiakov servírované na tanieri.
www.thebossykitchen.com

Vyskúšajte aj naše recepty na domáce syrové krokety , ktorými sa môžete inšpirovať a pochutnávať si na nich treba každý deň.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.