Zabudnite na zemiakové chipsy z obchodu, keď si ich jednoducho môžete urobiť aj doma a to oveľa lepšie! Tento rýchly a jednoduchý recept poteší každého člena vašej rodiny.
INGREDIENCIA
- 4 veľké surové zemiaky
- soľ na dochutenie
- olej na vyprážanie
POSTUP
- Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky maximálne s hrúbkou 2 mm.
- Zemiakové plátky vždy a bez výnimky osušíme dokonale papierovou utierkou, kým pôjdu do oleja.
- Rozpálime olej vo vyššej rajnici na maximum, ak vyprážame vo fritovacom hrnci, lupienky vyprážame na 140 ° C pozvoľna.
- Potom ich necháme vychladnúť.
- A potom poslednú minútu dosmažíme na 180 °C.
- Solíme ihneď po usmažení a to ideálne lupienkovou (šupinkovou) morskou soľou.