Domáce vyprážané zemiakové chipsy

Domáce vyprážané zemiakové chipsy

Zabudnite na zemiakové chipsy z obchodu, keď si ich jednoducho môžete urobiť aj doma a to oveľa lepšie! Tento rýchly a jednoduchý recept poteší každého člena vašej rodiny.

INGREDIENCIA

  • 4 veľké surové zemiaky
  • soľ na dochutenie
  • olej na vyprážanie

POSTUP

  1. Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky maximálne s hrúbkou 2 mm.
  2. Zemiakové plátky vždy a bez výnimky osušíme dokonale papierovou utierkou, kým pôjdu do oleja.
  3. Rozpálime olej vo vyššej rajnici na maximum, ak vyprážame vo fritovacom hrnci, lupienky vyprážame na 140 ° C pozvoľna.
  4. Potom ich necháme vychladnúť.
  5. A potom poslednú minútu dosmažíme na 180 °C.
  6. Solíme ihneď po usmažení a to ideálne lupienkovou (šupinkovou) morskou soľou.
Osmažené lupienky zo zemiakov servírované v drevenej nádobe vyloženej obrúskom.
www.tasteofhome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.