Premýšľali ste niekedy nad tým, čo so zvyškami zemiakovej kaše? Osmažte ju! Je to skvelé ozvláštnenie pokrmu a potrebujete na to len panvicu a trochu masla.
Ingrediencie
- 1 lyžica masla
- 2 šálky studenej zemiakovej kaše
- soľ
- mleté čierne korenie
- jarná cibuľka, nakrájaná (voliteľne)
- strúhaný parmezán (voliteľne)
Postup
- Zahrejeme maslo na nepriľnavej panvici na stredne nízkom plameni.
- Varíme, kým maslo nezačne hnednúť.
- Do panvice pridáme studenú zemiakovú kašu.
- Rovnomerne ju na panvici rozprestrieme.
- Vyprážame do hneda.
- Zemiakovú kašu občas otočíme.
- Vyprážame do zlatista, asi 10 minút.
- Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Pred podávaním môžeme posypať jarnou cibuľkou a parmezánom.