Tvarohová torta s malinovou omáčkou

Tvarohová torta s malinovou omáčkou

Výborná, nefalšovaná torta zo smotanového syra, ktorá je doplnená o skvele dochutenú malinovú omáčku. Tento recept si vyžaduje trochu viac kuchárskej zručnosti, ale výsledný produkt si zamilujete.

Čo budeme potrebovať

Na kruste

  1. 230 g rozdrvených grahamových krekrov
  2. 2 lyžice cukru
  3. Štipka soli
  4. 60 g masla (rozpusteného)

Na náplň

  1. 900 g smotanového syra
  2. 270 g cukru
  3. Štipka soli
  4. 2 lyžičky vanilkového extraktu
  5. 4 vajcia
  6. 160 ml kyslej smotany
  7. 160 ml smotany na šľahanie

Na polevu

  1. 475 ml kyslej smotany
  2. 35 g práškového cukru
  3. lyžička vanilkového extraktu

Na omáčku

  1. 340 g čerstvých malín
  2. 100 g cukru
  3. 120 ml vody

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 170 stupňov
  2. Rozdrvené grahamové sušienky zmiešame s cukrom, soľou a rozpusteným maslom
  3. Na dno tortovej formy vtlačíme grahamovú zmes
  4. Zmes by mala byť rovnomerne rozprestretá
  5. Krustu vložíme do rúry a pečieme približne 10 minút
  6. Potom krustu vyberieme a necháme vychladnúť
  7. Keď krusta v tortovej forme vychladne, formu pevne dookola obalíme alobalom
  8. Alobal musí byť okolo formy pevne omotaný, aby sa nevytvorili diery, ak by v obale boli voda by nimi presiakla a zničila krustu
  9. Formu obalíme aspoň do troch vrstiev
  10. Na tvarohovú náplň si vo väčšej mise ušľaháme smotanový syr a cukor
  11. Zmes mixujeme približne 4 minúty, pokiaľ nebude hladká a krémová
  12. Pridáme soľ, vanilku, kyslú smotanu a vajcia, ktoré pridávame postupne a ďalej mixujeme
  13. Pridáme smotanu na šľahanie a pokračujeme v miešaní
  14. Do väčšieho plechu umiestnime zabalenú tortovú formu a pripravíme si 2 litre horúcej vody
  15. Vytvorenú krémovú náplň nalejeme na kruste z grahamových sušienok
  16. Tortu vložíme do rúry na najnižší rošt
  17. Keď je plech v rúre, začneme doň pomaly vlievať horúcu vodu, kým nedosahuje polovicu výšky plechu
  18. Tvarohovú tortu pečieme v rúre na 160 stupňov približne hodinu a pol
  19. Potom rúru vypneme, dvierka otvoríme a koláč v nej necháme vychladnúť
  20. Tortu tam necháme chladnúť ďalšiu hodinu, aby sme zabránili popraskaniu jeho povrchu
  21. Na polevu si dáme kyslú smotanu do väčšej misky, pridáme cukor a vanilku
  22. Všetko zmiešame dohromady a do hladka
  23. Na malinovú omáčku si dáme maliny do hrnca
  24. Pridáme cukor, vodu a zahrievame na strednej teplote približne 5 minút, kým omáčka nezačne hustnúť, potom zložíme z platne
  25. Maliny potom roztlačíme alebo rozmixujeme tyčovým mixérom
  26. Kúsky tvarohového podávame poliate polevou z kyslej smotany a pokvapkané malinovou omáčkou

Ak chcete tortu chladiť v chladničke. Prikryte ho alobalom, aby sa alobal nedotýkal vŕšku torty av chladničke chladte minimálne 4 hodiny, najlepšie cez noc.

Nadýchaná torta s malinovou omáčkou a šľahačkou.
Zdroj: lilluna.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.