Ohromte svojich hostí touto lahodnou krémovou lahôdkou, ktorú môžete podávať napríklad s cesnakovým chlebom. Je to taká pochúťka, že si na mäso ani nespomeniete!
Ingrediencie
- 1 lyžička oleja
- 1 zelená cuketa, nakrájaná na plátky
- 1 mrkva, nakrájaná na tenké plátky
- 1 hrnček zelených fazuliek, jemne nasekaných
Na omáčku:
- 3 lyžice masla
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- 1 a 1/2 šálky mlieka
- 3 lyžice krémového syra
- 1/2 šálky strúhaného syra
Postup
- Na panvicu pridajte olej a potom cuketu, mrkvu a zelené fazuľky.
- Podľa chuti prisypte soľ.
- Orestujte a varte zeleninu na vysokej teplote minútu alebo dve.
- Vo chvíli, keď uvidíte, že zelenina trochu mäkne, vypnite oheň a dajte bokom.
- Ďalej si pripravte syrovú omáčku.
- V hrnci so silným dnom rozpustite na miernom ohni maslo a pridajte múku.
- Znížte teplotu a stále miešajte, aby vám nevznikli hrudky.
- Keď múka vonia po opečenom toaste, má svetlo hnedú farbu a je rovnomerne premiešaná s maslom, pridajte krémový syr a stále miešajte, aby nevznikli hrudky.
- Akonáhle získate hladkú zmes, vypnite sporák a odložte bokom.
- Do zapekacej misky nalejte bielou omáčkou a pridajte zeleninu.
- Dobre premiešajte a zmes rovnomerne rozprestrite do zapekacej misy.
- Nakoniec navrch rovnomerne rozprestrite nastrúhaný syr.
- Všetko vložte do rúry predhriate na 180 stupňov Celzia.
- Pečte, kým sa syr nerozpustí a nebude mať svetlo zlatohnedú farbu.
- Vyberte z rúry a podávajte horúce.