Pyré z zeleru a pečeného cesnaku

Pyré z zeleru a pečeného cesnaku

Ľahko sladkastý zeler sa v tomto recepte skvele dopĺňa s voňavým pečeným cesnakom. Je to úžasná vegetariánska príloha, ktorá je dokonalou alternatívou ku klasickej zemiakovej kaši. Presvedčte sa sami!

Ingrediencie

  • 2 hlavičky cesnaku
  • 1 kg zeleru, olúpaného
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 lyžičky soli
  • 3 lyžice crème fraîche
  • 2 lyžice nasekanej listovej petržlenovej vňate

Postup

  1. Rúru plynovú rúru predhrejte na 200°C, teplovzdušnú na 180°C.
  2. Cesnak položte na veľký plát alobalu a pokvapkajte trochou olivového oleja.
  3. Alobal pevne uzavrite a pečte 1 hodinu.
  4. Otvorte alobal a nechajte cesnak trochu vychladnúť, potom ho rozkrojte napoly a vytlačte dužinu.
  5. Šupky vyhoďte.
  6. Zeler olúpte, nakrájajte na malé kúsky a vložte do hrnca so studenou osolenou vodou.
  7. Prikryte, priveďte do varu a varte asi 30 minút, kým sa neuvarí.
  8. Dobre sceďte a potom vráťte na rozpálený hrniec, aby ste vysušili prípadnú tekutinu.
  9. To je dôležité, pretože inak bude zmes príliš tekutá.
  10. Uistite sa, že varený zeler je úplne suchý.
  11. Dajte ho do kuchynského robota s cesnakovou dužinou, olivovým olejom, soľou a crème fraîche.
  12. Rozmixujte do hladkého pyré a podávajte horúce, ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.
Zeleninové pyré servírované v miske s čerstvou petržlenovou vňaťou s vedľa položenou lyžicou.
www.realfood.tesco.com

Inšpirujte sa aj našimi receptami na zemiakové rezne alias netradičný avšak výborný pokrm!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.