Šalát z jabĺk a zeleru

Šalát z jabĺk a zeleru

Tento jablkovo-celerový šalát je lahodnou zmesou chutí a textúr. Ľahko sa pripravuje, je príjemne chrumkavý, slaný aj sladký a skvele funguje ako príloha, ale aj ako zdravý ľahký obed.

Ingrediencie

  • 100 g olúpaného zeleru
  • ½ veľkého jablka
  • 2 plátky slaniny
  • 2 lyžice tekvicových semienok
  • ¼ šálky nasekanej petržlenovej vňate

Na dresing:

  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžica panenského olivového oleja
  • 1 lyžica orechového oleja
  • ¼ lyžičky dijonskej horčice

Postup

  1. Na dresing najskôr prešľahajte citrónovú šťavu, oleje a horčicu.
  2. Olúpte zeler, odstráňte všetku vonkajšiu vrstvu a všetky tmavé, chlpaté časti.
  3. Jablko olúpte a zbavte jadrovníka.
  4. Oboje nahrubo nastrúhajte a premiešajte s dresingom, aby nezhnedli.
  5. Slaninu opečte, ako chcete (v rúre/na panvici) a nakrájajte na plátky.
  6. Petržlenovú vňať nasekajte nahrubo.
  7. K jablku a zeleru pridajte slaninu, tekvicové semienka a petržlenovú vňať a premiešajte, aby sa všetko dobre spojilo.
  8. Servírujte!
Zeleninovo-ovocný šalát s tekvicovými semienkami a slaninou servírovaný v miske.
www.carolinescooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.