Gratinovaný zeler so zemiakmi

Gratinovaný zeler so zemiakmi

Zapekaný zeler so zemiakmi a syrom je pochúťka jednoduchá na prípravu a skvele sa hodí ako príloha napríklad k rybám. To jednoducho musíte ochutnať!

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov, olúpaných a nakrájaných na 1 cm plátky
  • 1 veľký zeler, olúpaný a nakrájaný na 1 cm plátky
  • 1 cibuľa, olúpaná a nakrájaná nadrobno
  • morská soľ
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku, olúpané a nakrájané nadrobno
  • 75 g syra čedar, strúhaného
  • 600 ml smotany na šľahanie deluxe
  • 1 malý zväzok čerstvej petržlenovej vňate (listy otrhané, stonky nahrubo nasekané)

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200°C.
  2. Zemiaky, zeler a cibuľu dajte do zapekacej misy kameninového typu.
  3. Hojne okoreňte.
  4. Pridajte cesnak, ¾ syra, smotanu a petržlenovú vňať.
  5. Lyžicou všetko premiešajte, aby sa všetky chute spojili.
  6. Posypte extra syrom a pečte v predhriatej rúre po dobu 50 minút.
  7. Posypte listy petržlenovej vňate.
  8. Dobrú chuť!
Gratinovaná zelenina so syrom servírovaná v miske s lyžicou.
www.jamieoliver.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.