Zelerové placky

Zelerové placky

Pripravte si jednoduché a chutné placky z zeleru, ktoré sú vďačnou prílohou, ale aj skvelým samostatným jedlom.

Ingrediencie

  • 1/2 šálky oleja na vyprážanie
  • 1 zeler
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 lyžice múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 rozšľahané vajcia

Postup

  1. Zeler a cibuľu nastrúhajte na hrubom strúhadle do väčšej misy.
  2. Pridajte rozšľahané vajcia, soľ a múku.
  3. Umiešajte kompaktné cesto.
  4. Ak je veľmi riedke, pridajte múku.
  5. Z cesta tvarujte menšie placky.
  6. Na väčšej panvici s olejom ich osmažte do chrumkava z oboch strán.
  7. Zelerové placky môžete podávať s majonézou, paradajkovou omáčkou, jogurtovým dipom atď.
  8. Vhodné sú aj ako príloha k mäsovým pokrmom, všade tam, kde by ste inak použili klasické zemiakové placky.
Zeleninové fašírky servírované na tanieri.
www.freshtart.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.