Pomaly pečený korenený zeler s raitou

Pomaly pečený korenený zeler s raitou

Vychutnajte si zeler aj ako samostatné jedlo. Prekvapí vás, aký môže byť chutný, obzvlášť keď ho dobre pripravíte. Inšpirujte sa naším lahodným receptom, ktorý si rozhodne neupečiete iba raz!

Ingrediencie

  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • ½ lyžičky mletého koriandra
  • ½ lyžičky mletej kurkumy
  • 1 lyžička čiernej rasce
  • 1 lyžička rímskej rasce
  • 1 celý zeler, asi 900 g – 1 kg

Na servírovanie:

  • 200 g gréckeho jogurtu
  • ½ uhorky, zbavené semienok a nakrájané na kocky
  • kôra a šťava z ½ citróna
  • 1 polievková lyžica nasekanej mäty plus ďalšie lístky na ozdobu
  • štipka drvenej rímskej rasce
  • 4-6 lyžíc mangového chutney

Postup

  1. Rúru predhrejte na 190°C.
  2. V miske zmiešajte prelisovaný cesnak s olejom a korením.
  3. Zeler dobre vydrhnite pod tečúcou vodou a potom osušte – nie je potrebné ho lúpať.
  4. Na pult položte 2 dlhé prúžky alobalu do kríža a doprostred posaďte zeler.
  5. Nalejte na zeler lyžicou korenený olej, potom ho zabaľte do alobalu, dobre utesnite, ale ponechajte trochu miesta namiesto toho, aby ste alobal príliš pevne pritlačili k zeleru.
  6. Vložte do zapekacej formy a dajte do rúry na 2a 1⁄2 hodiny, alebo kým po prepichnutí vidličkou nebude mäkký.
  7. Až budete takmer pripravení na podávanie, zmiešajte v miske jogurt, uhorku, citrónovú kôru a šťavu, mätu a korenie.
  8. Otvorte zeler a nakrájajte na klinky.
  9. Podávajte na nahriatych tanieroch s koreneným olejom z alobalu, spolu s raitou a mangovým chutney as niekoľkými lístkami mäty navyše.
Pečený zeler servírovaný na tanieri s vedľa položenou miskou raity.
www.sainsburysmagazine.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.