Broskyňový džús

Broskyňový džús

Čo je viac ako zrelá, čerstvá, šťavnatá broskyňa? Džús z nej pripravený! Je vynikajúci zmiešaný s perlivou vodou, môžete ho však použiť napríklad aj do miešaných alkoholických drinkov alebo ho popíjať len tak samotný.

Ingrediencie

  • 8 čerstvých broskýň
  • šťava z 1 citróna
  • v prípade potreby pridajte 8-12 lyžíc cukru podľa chuti
  • 4 šálky vody

Postup

  1. Naplníme veľký hrniec vodou a privedieme do varu.
  2. Očistíme broskyne a na spodnej strane každej broskyne vykrojíme „X“ (uľahčuje to neskoršie lúpanie).
  3. Vložíme broskyne do vody a varíme 1 minútu.
  4. Vyberieme broskyne z hrnca a vložíme ich do veľkej misy naplnenej ľadovou vodou, aby sme zastavili proces varenia.
  5. Keď broskyne dostatočne vychladnú, olúpeme ich, rozkrojíme napoly a odstránime kôstku.
  6. Do mixéra pridáme dve broskyne naraz a pridáme 1 šálku vody.
  7. Necháme mixér bežať na maximum, pokiaľ nebudeme mať broskyňovú šťavu.
  8. Nalejeme ju do jemného sita a stierkou vytlačíme čo najviac tekutiny.
  9. Precedenú šťavu dáme do hrnca.
  10. Opakujeme ešte 3x.
  11. Do šťavy pridáme v prípade potreby citrónovú šťavu a cukor a privedieme do varu.
  12. Akonáhle sa šťava vyvarí, stiahneme ju z platne a necháme vychladnúť.
  13. Po vychladnutí nalejeme do vzduchotesných nádob (napríklad zaváracie poháre) a uložíme ich do chladničky, kým nebudeme pripravení ich použiť.
  14. Vzniknutý džús sa dá tiež zmraziť alebo zavariť na neskoršie použitie.
Džús z broskýň rozliaty vo fľašiach, pred ktorými sú položené čerstvé broskyne.
www.rockymountaincooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.