Nakysnuté jablčné lievance

Nakysnuté jablčné lievance

Tento recept nevyužíva klasické droždie, ale droždie v prášku. Cesto je oveľa jednoduchšie na prípravu a lievance vám nádherne vykysnú a rozplynú sa na jazyku.

Čo budeme potrebovať

  1. 2 stredné jablká
  2. Vajcia
  3. 4 lyžice gréckeho jogurtu
  4. 180 ml mlieka
  5. Lyžička vanilkového extraktu
  6. 1 lyžica oleja
  7. 140 g hladkej múky
  8. Lyžička sušeného droždia
  9. Štipka soli

Postup

  1. V mise zmiešame múku, sušené droždie a soľ
  2. V druhej mise vyšľaháme vajcia s jogurtom, vlažným mliekom, olejom a extraktom z vanilky
  3. Cesto musí mať hladkú štruktúru
  4. Potom zmiešame suché ingrediencie so suchými
  5. Cesto poriadne prepracujeme, prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto
  6. Medzitým umyjeme jablká, zbavíme ich jadrovníka a nahrubo nastrúhame
  7. Nastrúhané jablká opatrne vmiešame do cesta
  8. Na panvici si zahrejeme olej
  9. Lievance smažíme na strednej teplote pokiaľ nie sú z oboch strán hnedé
  10. Ihneď podávame, kým sú lievance teplé
Lívancová hora s jablčnou omáčkou a javorovým sirupom.
Zdroj: lecremedelacrumb.com

Chutney sa dá použiť aj ako doplnková omáčka s mäsu. Vyskúšajte tieto recepty na hovädziu roštenku a pridajte domáce chutney. Nebudete sa stačiť diviť!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.