Lievance z kefírového cesta a droždia

Lievance z kefírového cesta a droždia

Tento recept na kysnuté lívancové cesto je špeciálny tým, že sa v ňom namiesto mlieka používa kefír alebo acidofilné mlieko. Tento recept musíte skúsiť, má niečo do seba.

Čo budeme potrebovať

  1. 250 g hladkej múky
  2. 2 lyžice cukru
  3. 1 lyžička droždia v prášku
  4. lyžička soli
  5. ½ lyžičky sódy
  6. 250 ml kefíru
  7. 2 lyžice oleja
  8. vajcia

Postup

  1. V mise zmiešame múku, cukor, droždie, soľ a jedlú sódu
  2. Vedľa zmiešame kefír a olej
  3. Potom pridáme vajcia a zašľaháme ho do tekutej zmesi
  4. Suché a mokré ingrediencie zmiešame v jednej mise do hladkého cesta
  5. To potom prikryjeme utierkou a necháme ho oddýchnuť na teplom mieste
  6. Cesto musí odpočívať aspoň 40 minút
  7. Keď je cesto nakysnuté, rozohrejeme si panvicu s olejom
  8. Na panvici potom vyprážame jednotlivé lievance
  9. Lievance musia byť z oboch strán hnedo zlaté
Hora lievancov s čokoládovými chipsmi a čokoládovou omáčkou.
Zdroj: thecookierookie.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.