Kysnuté lievance na slano

Kysnuté lievance na slano

Pokiaľ vás omrzeli stále dookola omieľané recepty na lievance, ktoré ponúkajú len sladké varianty, nebojte sa mysleli sme aj na vás. Pokiaľ chcete vyskúšať niečo nové, nižšie sme si pre vás pripravili slané alternatívy, ktoré ste určite ešte nejedli. Tak šup, šup a vyskúšajte lievance preliate domácim chutney alebo slaninové lievance s javorovým sirupom, ako v správnom americkom bistre.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. 125 g kukuričnej múky
  2. 300 ml vody
  3. 125 g cícerovej múky
  4. 2 lyžičky sušeného droždia
  5. 125 g ryžovej múky
  6. 125 g celozrnnej múky
  7. 1 lyžička cukru kryštál
  8. 1 lyžička soli
  9. Stredná cibuľa (nakrájaná na plátky)
  10. chilli papričky

Na chutney

  1. 75 g jogurtu
  2. 3 lyžice citrónovej šťavy
  3. 1 zväzok koriandra
  4. 1 zväzok mäty
  5. jalapeno (nakrájaná na plátky)
  6. 2 lyžičky čerstvého nastrúhaného zázvoru (alebo sušeného)
  7. strúčik cesnaku
  8. ½ lyžičky soli
  9. ½ lyžičky cukru

Postup

  1. Do veľkej múky nasypeme a zmiešame všetky múky s lyžičkou soli
  2. V menšej miske si pripravíme kvások
  3. 150 ml teplej vody zmiešame so sušeným droždím a cukrom
  4. Zmes zamiešame a necháme aspoň 10 minút odstáť v teple
  5. Kvások nalejeme do suchých surovín a spoločne so zvyškom vody zmiešame
  6. Do cesta pridáme nakrájanú cibuľu a chilli
  7. Misu s cestom prikryjeme a necháme hodinu kysnúť.
  8. Na strednú teplotu si nahrejeme panvicu
  9. Cesto na lievance začneme pomaly z oboch strán smažiť
  10. Lívanec musí byť dobre prepečený a zlatistý po oboch stranách
  11. Medzitým keď nám kysne cesto na lievance si pripravíme mätovo-koriandrové chutney
  12. Všetky ingrediencie dáme do jednej nádoby na mixovanie
  13. Všetky spolu zmixujeme dohladka
  14. Pokiaľ sa mixér alebo robot nechce rozbehnúť použijeme trochu vody
  15. Chutney ochutnáme, dosolíme a pridáme citrónovú šťavu podľa našej chuti
  16. pred podávaním musí chutney vychladnúť
Lívancová hora so zeleninou a chutney.
Zdroj: theminimalistvegan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.